czy w filmie bardzo bluzgają albo czy są tzw. 'momenty'..? ;) Chcę po prostu wcześniej wiedzieć bo planuję pójść z córką. Z góry dzięki za opowiedź.
zależy ile córka ma lat, ale raczej nie polecam jeśli nie chcecie czuć lekkiego zażenowania podczas niektórych scen... zdarzają sie dość mocne, w dodatku w temacie relacji dziecko - rodzice.
mimo tego gorąco polecam, w mojej opini jest to jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat, myśle że nawet najlepszy od czasu 'symetrii' zaraz obok 'wszystko co kocham'
dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi;)
a czy po wyjściu z kina był może dreszczyk czy lekki strach czy niekoniecznie ?
No familijne kino to to nie jest :P
Ja tym bym z ojcem nie poszła (jestem rówieśniczka córki) i myślę, że mój tata też nie chciałby ze mną na to pójść ...
Świetny film. Aż nie wierzę, że to polskie kino... Polecam ;)
Ale w sumie nie wiem czy to dobry film na wybranie się z córką.
Mam 16 lat i nie wiem czy chciałabym pójść na ten film z mamą.
Film daje dużo do myślenia. Na pewno po wyjściu z kina nie da sie o nich zapomnieć.
jak ma 15 lat to film bedzie ok ;)
nie ma jakis strasznych scen... są sceny erotyczne i wulgaryzm , ale w wieku 15 lat to normalka... gorsze zeczy sie robiło/ widziało.
Najlepszy polski film ostatnich czasów- myślę, że tylko ten, kto przechodzil depresje moze w pelni go zrozumieć....
Film tzw psychiczny ^^
może nie za dobry przykład kina familijnego, ale nie sądzę, żeby było w tym filmie coś, co zszokuje gimnazjalistkę
Nellya: myślę, że 15-latka może i jeśli jest taka możliwość to powinna obejrzec ten film z Mamą...zależy jakie macie relacje ale na pewno powinnyście obejrzeć go obie. Powiem tylko tyle, że mnie szczerze zaskoczyła reakcja mojej Mamy (ponad 70 lat) na który Ją zbrałam (pełna obaw czy skuma FB, YT i inne sytuacje z których wynika dalsza akcja) a Matka ogarneła całą emocję i przekaz bezbłędnie. NIe powiem "bawcie się dobrze" bo zapewne nie będziecie ale idźcie :) a jeśli chodzi o Twoje pytanie to: klną, są goli faceci, liżą sie ze sobą ale to nie szokuje i jak napisano wyżej napewno nie zbulwersuje gimnazjalistki, sądząc po pytaniu prędzej Ciebie ale mam adzieję, że nie.
Ja powiem tak: bierz na to córkę, nie możesz wiecznie dziecka pod kloszem trzymać, a bo usłyszy kilka bluzgów, zdajesz sobie sprawę jakie sceny i jakie teksty ona zapewne słyszy w szkole? Znacznie gorsze, same życie. A film jest warty pokazania nastolatce, nawet jeśli jest tam scena z całującymi się facetami (a na całujące sie dziewczyny to już nikt nie zwraca uwagi?:P) oraz ze przez chwili widać dwóch nagich facetów. Może nawet lepiej by poszła na to z Tobą, a nie z bandą zupełnie niewrażliwych dzieciaków, które pójdą i będą się śmiały. Film zdecydowanie i dla dzieci i dla rodziców także, jeśli nawet ne bardziej dla nich
ja też mam małe pytanko.jak kończy się film? wolę wiedzieć na co się nastawiać. Nie chodzi mi tu o 'happy end", ale co stanie się z Dominikiem?
lepiej załóż osobny temat, bo tutaj wchodzą osoby, które jeszcze filmu nie widziały i pewnie nie marzą o spojlerach
Byłam z trzynastoletnim synem, nie żałuję. Oczywiście po filmie długo rozmawialiśmy. Myślę, że wszystko zależy od dziecka, jego wrażliwości i tzw. dojrzałości, która nie zawsze idzie w parze z wiekiem.
Pozdrawiam.
Córka już pewnie nie z jednego pieca chleb jadła :] a o seksie wie więcej od ciebie więc nic ją raczej nie zszokuje w kinie
mam 15 lat. byłam dzisiaj.. sceny erotyczne jak w każdym filmie z naszych czasów. strach?... ym nie. raczej szok. film mi się bardzo podobał. naprawdę dobra polski film. myślę, że Twoja córka powinna to obejrzeć. ja nie żałuję wydanych pieniędzy. ogólnie lubię filmy psychologiczne - dla mnie taki był. polecam też Requiem dla snu. świetny film o narkomanach. ale to już bardziej dla dorosłych.