6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324652
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

czy w filmie bardzo bluzgają albo czy są tzw. 'momenty'..? ;) Chcę po prostu wcześniej wiedzieć bo planuję pójść z córką. Z góry dzięki za opowiedź.

ocenił(a) film na 9
Nellya

zależy ile córka ma lat, ale raczej nie polecam jeśli nie chcecie czuć lekkiego zażenowania podczas niektórych scen... zdarzają sie dość mocne, w dodatku w temacie relacji dziecko - rodzice.

mimo tego gorąco polecam, w mojej opini jest to jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat, myśle że nawet najlepszy od czasu 'symetrii' zaraz obok 'wszystko co kocham'

met

córka ma lat 15... czyli sceny erotyczne są rozumiem?

Nellya

trzeba mieć mocne nerwy. tną się. są nadzy faceci.

klaudiusz506

bardzo smutny, ja drugi raz nie jestem w stanie go obejrzeć. ALE POLECAM!

klaudiusz506

a ze scen erotycznych to raczej nic. no chyba ze jak sie chlopaki całują

klaudiusz506

no i trochę niektóre sytuacje mogą być krępujące

klaudiusz506

dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi;)
a czy po wyjściu z kina był może dreszczyk czy lekki strach czy niekoniecznie ?

Nellya

strach nie. raczej smutek i przygnębienie

Nellya

Film zmusza do przemyśleń

ocenił(a) film na 7
Nellya

Nie martw się;D W tym wieku i tak doskonale wie o co chodzi;D

ocenił(a) film na 6
yeti89

No familijne kino to to nie jest :P
Ja tym bym z ojcem nie poszła (jestem rówieśniczka córki) i myślę, że mój tata też nie chciałby ze mną na to pójść ...

kyle_TB

no i nie wiem, żeby mi dziecko szoku nie przeżyło! ;))

ocenił(a) film na 7
Nellya

Świetny film. Aż nie wierzę, że to polskie kino... Polecam ;)
Ale w sumie nie wiem czy to dobry film na wybranie się z córką.

ocenił(a) film na 6
li90

Mam 16 lat i nie wiem czy chciałabym pójść na ten film z mamą.
Film daje dużo do myślenia. Na pewno po wyjściu z kina nie da sie o nich zapomnieć.

ocenił(a) film na 10
Nellya

jak ma 15 lat to film bedzie ok ;)
nie ma jakis strasznych scen... są sceny erotyczne i wulgaryzm , ale w wieku 15 lat to normalka... gorsze zeczy sie robiło/ widziało.
Najlepszy polski film ostatnich czasów- myślę, że tylko ten, kto przechodzil depresje moze w pelni go zrozumieć....
Film tzw psychiczny ^^

Nellya

może nie za dobry przykład kina familijnego, ale nie sądzę, żeby było w tym filmie coś, co zszokuje gimnazjalistkę

kickyourdaddy

Nellya: myślę, że 15-latka może i jeśli jest taka możliwość to powinna obejrzec ten film z Mamą...zależy jakie macie relacje ale na pewno powinnyście obejrzeć go obie. Powiem tylko tyle, że mnie szczerze zaskoczyła reakcja mojej Mamy (ponad 70 lat) na który Ją zbrałam (pełna obaw czy skuma FB, YT i inne sytuacje z których wynika dalsza akcja) a Matka ogarneła całą emocję i przekaz bezbłędnie. NIe powiem "bawcie się dobrze" bo zapewne nie będziecie ale idźcie :) a jeśli chodzi o Twoje pytanie to: klną, są goli faceci, liżą sie ze sobą ale to nie szokuje i jak napisano wyżej napewno nie zbulwersuje gimnazjalistki, sądząc po pytaniu prędzej Ciebie ale mam adzieję, że nie.

ocenił(a) film na 8
d_o_m_i_n_o

Ja powiem tak: bierz na to córkę, nie możesz wiecznie dziecka pod kloszem trzymać, a bo usłyszy kilka bluzgów, zdajesz sobie sprawę jakie sceny i jakie teksty ona zapewne słyszy w szkole? Znacznie gorsze, same życie. A film jest warty pokazania nastolatce, nawet jeśli jest tam scena z całującymi się facetami (a na całujące sie dziewczyny to już nikt nie zwraca uwagi?:P) oraz ze przez chwili widać dwóch nagich facetów. Może nawet lepiej by poszła na to z Tobą, a nie z bandą zupełnie niewrażliwych dzieciaków, które pójdą i będą się śmiały. Film zdecydowanie i dla dzieci i dla rodziców także, jeśli nawet ne bardziej dla nich

ocenił(a) film na 10
d_o_m_i_n_o

ja też mam małe pytanko.jak kończy się film? wolę wiedzieć na co się nastawiać. Nie chodzi mi tu o 'happy end", ale co stanie się z Dominikiem?

artystkaxD

lepiej załóż osobny temat, bo tutaj wchodzą osoby, które jeszcze filmu nie widziały i pewnie nie marzą o spojlerach

ocenił(a) film na 8
kickyourdaddy

Byłam z trzynastoletnim synem, nie żałuję. Oczywiście po filmie długo rozmawialiśmy. Myślę, że wszystko zależy od dziecka, jego wrażliwości i tzw. dojrzałości, która nie zawsze idzie w parze z wiekiem.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Nellya

Córka już pewnie nie z jednego pieca chleb jadła :] a o seksie wie więcej od ciebie więc nic ją raczej nie zszokuje w kinie

ocenił(a) film na 7
Gambit171

O tym samym mówiłem;D A mamusia sie boi zeby corka szoku nie przezyla;D

ocenił(a) film na 9
Nellya

mam 15 lat. byłam dzisiaj.. sceny erotyczne jak w każdym filmie z naszych czasów. strach?... ym nie. raczej szok. film mi się bardzo podobał. naprawdę dobra polski film. myślę, że Twoja córka powinna to obejrzeć. ja nie żałuję wydanych pieniędzy. ogólnie lubię filmy psychologiczne - dla mnie taki był. polecam też Requiem dla snu. świetny film o narkomanach. ale to już bardziej dla dorosłych.