6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324569
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

dla mnie film jest absolutnym dnem i i jest naciągnięty jak gumka z majtek babci jadzi. Otóż napisze co jest naciągane i moim zdaniem przerysowane:
rodzice którzy nie potrafią wyciągnąć dziecka z pokoju, to absolutnie śmieszne jak oni krążą wokół tych drzwi, głupi wpadłby na to żeby wywalić drzwi ale mądry zrobił by to w bardzo prosty sposób - odcięcie internetu i jedzenia i w końcu by wylazł.
Powód dla którego on sięodciął od świata również jest wielce naciągany, dobra ok, narobił se obciachu, cała szkoła się śmiała a on zrobił z tego taką aferę jakby conajmniej rodzice mu zmarli, Mógł zmienić szkołe, znajomych a on sie wolał zabić - takie myślenie 5 letniego dziecka, nie??
Ta akcja z tym wirtualnym światem i z tymi ludźmi którzy się tam logują - przecież to jakaś paranoja, jak bardzo trzeba być walniętym żeby siedzieć w internecie i całymi dniami opowiadać jak się chce zabić??? Wszyscy patrzą na ten film z takim poczuciem okropnej tragedii jaka się wydarzyła. Mi jeśli miałoby kogoś być tu żal to tylko rodziców że stracili dziecko ale tego chłopaka w ogóle nie jest mi żal, jest tak głupi i pusty że aż przykro. Takie głupie dziecko emo które nie ma własnego rozumu. ten film nie jest o tym że internet jest zły i co może nas czekać w wirtualnym świecie, ten film jest o głupocie gówniarza które nie potrafi myśleć.

iwona1510005

"dla mnie film jest absolutnym dnem"
kontrowersyjna opinia biorą pod uwagę co najmniej techniczny poziom realizacji filmu (postprodukcja, praca kamery). Należałoby sobie życzyć, aby inne polskie filmy nie obniżały poziomu poniżej tego tutaj.

"rodzice którzy nie potrafią wyciągnąć dziecka z pokoju, to absolutnie śmieszne jak oni krążą wokół tych drzwi, głupi wpadłby na to żeby wywalić drzwi ale mądry zrobił by to w bardzo prosty sposób - odcięcie internetu i jedzenia i w końcu by wylazł."
Nie wiem dlaczego śmiesznym ma być to , że rodzice dziecka, chcieli, aby mądra decyzja została podjęta przez dziecko, a nie była wymuszona przez rodziców. Dla mnie naturalnym jest, że jeżeli ktoś podejmuje świadomie decyzję, to jest duża szansa, że będzie zgodnie z nią postępował. W przypadku wymuszania czegoś na kimś, efekty skazane są na niepowodzenie.
Na początku rodzice nie reagowali, bo nie wiedzieli o problemie. Potem chcieli wpłynąć tak na Dominika, aby sam podjął właściwą decyzję. Na koniec, gdy ojciec przestał mieć jakiekolwiek nadzieje zaczął działać przez wymuszenie. Nie widzę tutaj jakiegoś dziwactwa.

"Powód dla którego on sięodciął od świata również jest wielce naciągany, dobra ok, narobił se obciachu, cała szkoła się śmiała a on zrobił z tego taką aferę jakby conajmniej rodzice mu zmarli, Mógł zmienić szkołe, znajomych a on sie wolał zabić - takie myślenie 5 letniego dziecka, nie??"
Nie. Ludzie w rzeczywistym życiu załamują się z bardziej błachych powodów, to czemu w filmie miałoby tak nie być. Poza tym nie wydaje mi się, aby ogólna nagonka oraz brak akceptacji środowiska, nie mógłby być powodem do stresów.

"Ta akcja z tym wirtualnym światem i z tymi ludźmi którzy się tam logują - przecież to jakaś paranoja, jak bardzo trzeba być walniętym żeby siedzieć w internecie i całymi dniami opowiadać jak się chce zabić???"
W życiu co poniektórzy przesiadują w necie całymi dniami. W tym czasie w necie robią różne rzeczy. Dominik został zmanipulowany przez Sylwię i dał się właśnie wciągnąć do sali samobójców. Zaraz pewnie powiesz, że ty byś się nie dała zmanipulować. Zwróć jednak uwagę, że film nie jest o tobie.

"Wszyscy patrzą na ten film z takim poczuciem okropnej tragedii jaka się wydarzyła. Mi jeśli miałoby kogoś być tu żal to tylko rodziców że stracili dziecko ale tego chłopaka w ogóle nie jest mi żal, jest tak głupi i pusty że aż przykro. "
Jakbyś umiała spojrzeć na Dominika oczami jego matki, to byś nie wyrażała takiej opinii. Jak w telewizji mówią o wypadku drogowym w którym zginęła kolejna anonimowa osoba to przejmuję się tak bardzo. Gdyby ofiarą była jednak osoba mi bliska, to nie wiem, czy potrafiłbym dopić do końca szklankę herbaty.

nijak

Co do strony technicznej, gry aktorów itd to się nie wypowiadam bo na tym się nie znam. Mówię tutaj tylko o fabule.
Niestety mądra decyzjA nie została podjęta i obowiązkiem rodziców jest dopilnować aby to dziecko nie tkwiło w takim stanie a podsuwanie mu jedzenia i udostępnianie internetu jest raczej słabym pomysłem. W życiu zasady są określone bardzo proste: dziecko ma chodzić do szkoły i spełniać swe domowe obowiązki, uwierz mi że wiele w życiu przeszłam ale nigdy nie wpadałabym na pomysł żeby się zabić dla jakiejś gówniary z internetu. Jeśli ktoś zamiast zwrócić się do rodziców po pomoc w rozwiązaniu problemów woli spędzać czas w wirtualnym świecie z osobą której w życiu nie widział na oczy i owa osoba namawia go do sambójstwa to jest po prostu głupi i inaczej się tego nie da określić. są pewne rzeczy których rodzice nie są w stanie Cię nauczyć - to się nazywa MYŚLENIE. Człowiek całe życie dokonuje wyborów i jeśli ktoś zamiast rodziców wybiera jakąś popapraną smarkule w masce której jedynym temat jest samobójstwo to przykro mi ale nie jest mi go żal. Pozostawianie dziecka zamkniętego w pokoju również nie jest dobrym pomysłem. pewne rzeczy trzeba robić wbrem woli dziecka bo to dorośli są od niego starsi i powinni być mądrzejsi, Dla mnie ten film jest hołdem dla współczesnej młodzieży którza uważa się za wybitnie dorosłą - piją alkohol, palą papierosy, przeklinają, nie robią nic w domu, nie mają żadnych wartości, uważają się za najmądrzejszych, terroryzują starszych a tak na prawdę w głowie jedno wielkie siano i jedna wielka niedojrzałość. Tak ja bym się nie dała zmanipulować bo mam swój rozum w przeciwieństwie do tych wszystkich dzisiejszych dzieci. jestem przerażona tym jak potrafią na siebie wpływać, ja w okresie swojego młodzieńczego buntu potrafiłam dokonywac wyborów ponad moją grupę towarzyską. Jest dla mnie nie do pomyślenia że ktos może kogoś namówić do samobójstwa - dla mnie świadczy to tylko o tym że tan chłopak nie miał własnego rozumu. A ludzie którzy nie myślą tak właśnie kończą i to na własne życzenie więc bardziej mi żal psów w schronisku i anonimowych osób z wypadku niz takiego Dominika.