6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324540
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Aż dziw, ze to Polska robota :) 10/10

hans_83

10/10 zarezerwowałbym gościu na inne okazje, lepiej już dawać noty bliskie 10-ciu

ocenił(a) film na 10
swojak_2

Mógłbyś dokładniej wytłumaczyć o co Ci chodziło z tym 10/10, bo nie kumam...

hans_83

Ponieważ mimo ,że film jest bardzo dobry, to mogą być jeszcze lepsze filmy i lepiej zostawić sobie na nie jakiś margines w ocenach.

ocenił(a) film na 7
swojak_2

Zależy jak kto ocenia. Np to że Madagaskar 3 oceniam na 8, to oceniam go według innych bajek, a nie stawiam go z filmami np typu Władcy Pierścieni.

szarak91

Mi jakoś gościu łatwiej przychodzi wspólna ocena filmów niezależnie od ich gatunku.

ocenił(a) film na 7
swojak_2

Jak tam "gościu" wolisz.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
hans_83

Przepraszam Cię, piszę takie bzdury. Pisanie takich bzdur bardzo mi pomaga w moich osobistych problemach z męskością.

ocenił(a) film na 2
hans_83

nie rozumiem co w tym takiego wspaniałego. nudny, smętny popsuł mi humor jedynie DNO jak dla mnie. nie chcę nikogo obrazić więc z góry przepraszam wszystkich zbulwersowanych

tomus1125

Dlaczego brak umiejętności oceny miałby być bulwersujący.

ocenił(a) film na 2
bighamer

znam sporo fanatyków tego filmu. dla mnie to była beznadzieja... przede wszystkim nie udało się zbudować odpowiedniego klimatu. jak dla mnie ocena zasłużona. cóż różne są gusta

tomus1125

Dlaczego umiejętność docenienia aktorskiej gry Kuleszy, oraz wrażliwość na urodę obrazu uzyskanego dzięki postprodukcji nazywasz fanatyzmem. Jest to zupełnie nieadekwatne określenia. Tak, gusta są rózne np. brak gustu.

ocenił(a) film na 2
bighamer

a miotaj się ile chcesz. mi się nie podobał i już. fanatyz miałem na myśli panienki w stylu " jak Ci się to mogło nie podobać był wspaniały i och i ach" warto zaznaczyć chłopców takich nie znam. coż... i nie wyjeżdżaj mi z brakiem gustu bo nie wszyscy muszą myśleć tak jak Ty.

tomus1125

Dlaczego miotasz się i nie odpowiedziałeś mi na żadne pytanie. Dlazego z tego, że nie masz gustu wynika to, że wszyscy muszą mieć taki jak ja.

ocenił(a) film na 2
bighamer

1Dlaczego brak umiejętności oceny miałby być bulwersujący.- bo znam sporo fanatyków tego filmu dla których bulwersujący jest a nie mam zamiaru nikogo bulwersować
2 Dlaczego umiejętność docenienia aktorskiej gry Kuleszy, oraz wrażliwość na urodę obrazu uzyskanego dzięki postprodukcji nazywasz fanatyzmem- nie nazywam. mówiąc fanatyzm miałem na myśli osoby które na każdą próbę reagują agresją a znam takich
3Dlaczego miotasz się i nie odpowiedziałeś mi na żadne pytanie.-poszukaj w moich poprzednich wypowiedziach czy aby na pewno

tomus1125

1. Dlaczego brak umiejętności oceny miałby być bulwersujący - uwaga ta dotyczyła twojej 1-szej wypowiedzi w której wykazałeś brak umiejętności oceny i uważałeś, że coś takiego może kogokolwiek zbulwersować.
2. Z tego wniosek, że jeżeli wśród osób uważających np. że nie można przejeżdżać skrzyżowania na czerwonym świetle znajdzie się również osoba agresywna, to ty zaczniesz twierdzić, że tak można mimo oczywistej nieprawdy.
3. nie odpowiedziałeś mi na żadne pytanie.-poszukaj w moich poprzednich wypowiedziach czy aby na pewno - czy lużną kontynuację wypowiedzi można nazywać odpowiedzią

ocenił(a) film na 2
bighamer

film mi się nie podobał więc dałem 1 i taka jest moja ocena. i znam osoby które to bulwersuje a ponieważ nie mam zamiaru nikogo bulwersować z góry przeprosiłem. jeśli masz jeszcze jakieś pytania proszę bardzo

tomus1125

Twierdzisz, ze znasz osoby które bulwersuje to, że nie umiesz ocenić filmu i dajesz mu 1 ? Nie ma sensu przepraszać. Wątpię, aby kogokolwiek miałoby to bulwersować..

ocenił(a) film na 2
bighamer

ocena odzwierciedla moje doznania więc dałem 1. i uwierz że może

tomus1125

tylko dlaczego twierdzisz, że twoje dziwne doznania mogą kogoś zbulwersować. Twój problem jest twoim problemem i będzie on innym raczej obojętny.

ocenił(a) film na 2
bighamer

no bo widzisz Ty masz do tego zdrowe podejście. znam jednak osoby które by zbulwersowało :)

tomus1125

Masz na myśli sytuację kiedy pijesz do lustra ?

ocenił(a) film na 2
bighamer

no dobrze, skoro tak Ci zależy to nie przepraszam

tomus1125

to teraz dużo lepiej to wygląda

ocenił(a) film na 2
bighamer

cieszę się że doszliśmy do porozumienia :)

tomus1125

a mnie się nie podoba, zalatuje fanatyzmem w twojej wypowiedzi

ocenił(a) film na 2
koles80

w mojej?
mi sie film nie podobał i już

ocenił(a) film na 5
hans_83

Obcokrajowcy bardzo się zachwycają filmem :) Mi również się podobał.

hans_83

To gniot dla cymbałów a robota to była na judo.

hans_83

Jeszcze do dopowiem, że pisząc dla kogo jest ten gniot miałem na myśli przede wszystkim siebie.

NEMO_989

Nieprawda. Nie wyłącznie siebie.

ocenił(a) film na 9
hans_83

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 9
hans_83

9/10. Dawno nie obejrzałam filmu, o którym rozmyślałam później tygodniami.

szarooka

I ja podpiszę się pod Twoja opinią ,bo film szokuje i wzmaga do refleksji nad ludzkim życiem

ocenił(a) film na 8
hans_83

film dobry ale nie przesadzajmy 8/10

użytkownik usunięty
hans_83

Hmmm... Film na pewno mnie poruszył, szczególnie że przytrafiła mi się podobna "przygoda". Pomysł dobry, realizacja w sumie też, choć przyczepiłbym się do paru rzeczy:
1. Przede wszystkim słabe postacie drugoplanowe.
2. Ujęcia niezłe, choć mogłyby być zdecydowanie lepsze.
3. Za krótki.
4. Dosyć słaby color grading.
5. Scenografie też mogłyby być lepsze.
6. Muzyka w porządku, ale bez większego zachwytu.

Ad 1. np. Psychiatra Karolina była słaba?
Ad 2. jakby w innych polskich filmach ujęcia nie były gorsze to byłoby super
Ad 3. a co, chciałbyś zrobić serial
Ad 4. patrz punkt 2
Ad 5. W animacji tła były good.
Ad 6. Wielu widzom wpadła w ucho (dopytują się co to za nagranie to lub tamto)

ocenił(a) film na 10
bighamer

dobry jesteś! hehe! :) Też tak uważam :)

ocenił(a) film na 10
hans_83

Zgadzam się jak najbardziej. Jeden z najlepszych filmów jakie widziałem, a cenię sobie je przede wszystkim za to, w jakim stopniu oddziałują na emocje widza. Aż trudno uwierzyć, że to polski film. Sposób przestawienia tego, jak współgra świat wirtualny z rzeczywistym - genialny. Można na własnej skórze poczuć emocje głównego bohatera. Jestem w pozytywnym szoku po obejrzeniu tego - jak dla mnie - arcydzieła. "Sala samobójców" ryje beret znacznie bardziej, niż wiele psychologicznych filmów, a im bardziej film wciąga, tym lepiej to o nim świadczy.