Salt

2010
6,5 156 tys. ocen
6,5 10 1 156009
5,0 28 krytyków
Salt
powrót do forum filmu Salt

1. Z jaką prędkością musiałyby się poruszać pojazdy żeby nasza hero zwichnęła chociaż nóżkę? 2. Z jakiej wysokości w/w musiała by spaść do wody żeby ją choć lekko przymroczyło? 3. Co i jak trzeba nakręcić żeby entuzjaści takiego czegoś powiedzieli "eeee ale bzdura postarali by się chociaż o odrobine autentyczności" Jest tego więcej ale na tym poprzestanmy Dałem 2/10 bo mam nadzieje że nasz Daniłka chociaż niezłe "sianko przytulił" i wydał w kraju

ocenił(a) film na 5
piopio

1. prawa fizyki jeszcze nie pozwalaja na odkrycie takiej predkosci.

2. naukowcy dalej sie zastanawiaja.

3. trudno powiedziec.

gdyby role Salt zagral jakis znany aktor twardego kina akcji np. Bruce Willis, Stallone, to przymknalbym oko na takie naginanie rzeczywistosci. Poza tym taki Willis w realnym swiecie mialby zdecydowanie wieksze szanse na wykonanie takich kaskaderskich popisow i walk.

ocenił(a) film na 6
piopio

Mimo, że jest to jeden z najbardziej nieudanych filmów Angeliny jaki widzałem to o dziwo przyjemnie się to ogląda - przydomki rambo w spódnicy albo szklana pułapka 7 mają tu sens. Idealny film na sobotni wieczór przy piwku

ocenił(a) film na 5
piopio

Ale tak jest w większości filmów sensacyjnych w jakich Angelina zagrała:). Najśmieszniejszy jest chyba "Pan i Pani Smith". Gdy ona występuje w filmie takiego pokroju, nie należy oczekiwać przyziemnych scen.

ocenił(a) film na 5
Asynastra

z tym, ze Panstwo Smith to komedia, a salt to powazny thiller ( przynajmniej taki mial byc ).

ocenił(a) film na 5
damian_filmweb

Nigdzie nie zostało napisane, że komedia nie powinna mieć w sobie odrobiny realizmu. A na marginesie napiszę, że w tym filmie komizmu było mało, ale to tak zbaczając z tematu...

ocenił(a) film na 5
Asynastra

Nigdzie nie jest tez napisane, ze komedia, a zarazem film krecony z przymrozeniem oka powinien byc realny. Smith to fajna komedia ze sporymi elementami humoru, wiec nie wiem, czemu go nie widzisz.

A w Salt, te wszystkie bzdurne akcje maja byc brane na serio.