Salt

2010
6,5 156 tys. ocen
6,5 10 1 156009
5,0 28 krytyków
Salt
powrót do forum filmu Salt

Dałem się wrobić bo chciałem zobaczyć Olbrychskiego. Sam film totalna porażka. Kompletnie nielogiczna, niespójna akcja. 1/10.

ocenił(a) film na 3
Justas

zgadzam się. Nuda przestraszna.Gdybym był na tym w kinie to z nudów chyba zjadłbym gąbkę z fotela.

ocenił(a) film na 1
Dawid_11

Film miałby rację bytu tylko w jednym przypadku - gdyby zagrał w nim np. Leslie Nielsen i byłby to pastisz gatunku. W przeciwnym wypadku film sięga dna. Można by go rozebrać na czynniki pierwsze ale szkoda czasu. Ten gniot nie jest dobry ani jako film akcji, ani tym bardziej jako film szpiegowski.

ocenił(a) film na 7
Justas

Czy aby z tą kupą to nie przesadzasz ? obejrzyj sobie np.: UKM Maszynę Do Zabijania i Spartana to są dopiero kupy.

Film rzeczywiście jest mocno naciągany, nierealistyczny, przesadzony (np. ta scena gdy agentka Salt skacze w szybie windowym szybciej iż winda zjeżdża).

Gdzie trup ściele się gęsto, prawa Newtona nie maja racji bytu, a prezydenci największych mocarstw padają jak muchy zdecydowanie obniża walory filmu, ale żeby dać mu 1/10 hmm ...

ocenił(a) film na 1
tomucho77

Z megakupy się nie wycofuję ale faktycznie 1/10 to już samo dno i nie da się nic niżej. Może podchodzę zbyt krytycznie ale jak widzę dwa bardzo słabe filmy, to nie zastanawiam się czy jeden jest odrobinę gorszy a drugi odrobinę lepszy. Wymieniłeś jedną scenę, która aż w oczy bije ale gdybyśmy zaczęli rzetelnie analizować scenę po scenie, to wątpliwym jest czy udałoby się wyłuskać cokolwiek sensownego z tego gniota. Można zatem wyjść z założenia, które przyjął Wąski w Kilerze 2: Są tu pewne niedociągnięcia. Tylko, że Siara stwierdził na to: Niedociągnięcia? A gdzie tu są dociągnięcia? ;)

ocenił(a) film na 7
Justas

O jeszcze ci polecam film katastroficzny 10,5 W Skali Richtera to jest dopiero mega kupa (makieta słynnego mostu w San Francisco i resoraki z Matchboxu spadające do wody), myślę że to właśnie takim filmom powinno wystawiać się noty od 1 do 3/10.

użytkownik usunięty
tomucho77

Dlaczego Salt podczas ucieczki z CIA nie ma butów?

ocenił(a) film na 7

Zdjęła szpilki (między 19 a 20 minutą filmu) żeby sprawniej i szybciej się poruszać.

użytkownik usunięty
tomucho77

A nie szkoda było jej ich zostawiać?

ocenił(a) film na 7

Te pytanie zadaj osobie która pisała scenariusz.

użytkownik usunięty
tomucho77

No ale przecierz mogła przyjść w jakiś płaskich butach np. sandałąch.

ocenił(a) film na 7

Nie masz innych problemów ?

tomucho77

Ja kiedyś jak wracałam z dyskoteki na przystanek to nagle w połowie drogi złapał mnie deszcz. a na przystanek właśnie zatrzymał się autobus więc odsuwając suwaki od swoich butów (nie były to szpilki tylko pełne buty na wysokim obcasie) zrzuciłam je i zostawiając je zdążyłam na autobus.