Salt

2010
6,5 156 tys. ocen
6,5 10 1 155998
5,0 28 krytyków
Salt
powrót do forum filmu Salt

Naciągane!

ocenił(a) film na 5

Gdyby nie było tej śmiesznej agentki, tylko jakiś solidny agent, to film dałoby się uratować. Angelina powala całe hordy agentów różnej maści i żaden nie broni się dłużej niż 3 sekundy, żaden nie zdążył wystrzelić pierwszy, żaden nie stosował nawet elementarnej taktyki podczas sprawdzania terenu(krojenie, asekuracja itp.). Film totalnie przesadzony.

michstar

Zgadzam się. Najśmieszniejsze byly dla mnie sytuacje, kiedy Evelyne uciekała przed Tedem i jego zgrają.. Niby "mieli już ja w garści" a tu skok z niewiadomo ilu metrów na jadącą ciężarówkę.. Następnie po akcji w kościele wieziona w radiowozie zabija trzech policjantów, czwartego obezwładnia.. Więc albo - według scenariusza oczywiście- policja i agenci są aż tak nie udolni, że kobieta nie wyglądająca na nie wiadomo jak silną ich robi w "bambuko" albo Salt nie spała na lekcjach "szpigostwa" w Rosji..
Gra olbrychskiego na plus, miłe zaskoczenie zobaczyć polskiego aktora obok takiej sławy jaką jest Angelina.
Pozdrawiam serdecznie :)

michstar

Zgadzam się powinni dać jakiegoś babochłopa (dosłownie) , która to by wyglądała jakoby mogła rozwalać wszystko i wszystkich. Niestety współcześni twórcy wolą postawiać na ładną buzie...

Bilet95

Przecież to jest film ! Gdyby wszystko było na ekranie w stu procentach realne i prawdopodobne, to by była jedna wielka nuda .. A ja uważam, że własnie dobrze że główną rolę miała kobieta i to ładna Angelina, z facetami jest większość filmów tego typu więc jakaś odmiana się należy. Choć przypomina mi sie momentami Colombiana.
Mi sie tam film podobał i czekam na 2 część

ImSo_Fancy

Współczesne filmy ,jeśli mają być poważne, powinny być realne. To nie lata 80-te w których jeden komandos rozwalał 1000000 wrogów, dzisiaj ludzie chcą w takich filmach realności a nie komedii.

użytkownik usunięty
Bilet95

dziecko, skoncz ty najpierw szkole.

Ach no tak, nie masz co powiedzieć aby ratować swój ulubiony film to zaczynasz ataki personalne. Takie to typowe. To, że twoim jedynym osiągnięciem jest skończenie gimnazjum nie oznacza, że inni nie uczyli się dalej.

ocenił(a) film na 7
Bilet95

Wow, ale pocisk, gość pewnie z podłogi się podnieść nie potrafi teraz....oczywiście ze śmiechu :)

Kalimdor

Widzę, że atak multikontem by brzmieć wiarygodniej.

ocenił(a) film na 7
Bilet95

No bez kitu, rozgryzłeś mnie Sherlocku, albo też po prostu więcej osób podważa twój iloraz inteligencji, nie możesz ich winić za bardzo :)

Kalimdor

Bardzo się cieszę, że się przyznajesz do tego.