Góra 4 i nic a nic więcej.Taki Wróg publiczny w sukience ale dużo gorzej zagrany, i mniej
ciekawy.Jedyny plus to Daniel załatwiający dwóch agentów w windzie:)
Film jako "thriller,szpiegowski" jest bardzo dobrym filmem ocenianym według mnie 8/10 taka opinia jak twoja sugeruje że nie znasz stylu w filmie opisującym go jako thriller ale służę uprzejmie pomocą i daję link http://pl.wikipedia.org/wiki/Dreszczowiec jak tam jest opisane jest to film który ma w sobie:" Napięcie zazwyczaj pojawia się, gdy główny bohater znajduje się w niebezpiecznej sytuacji, z której ucieczka wydaje się niemożliwa." ,"W zależności od podgatunku fabuła thrillera opiera się zwykle na obronie jakiegoś dobra – życia ludzkiego, państwa, społeczności; zaskakujące rozwiązanie akcji następuje pod koniec utworu" co bardzo dobrze jest w tym filmie pokazane oceniając go w tym gatunku filmowym nasuwa pewne przemyślenia i twoja opinia "Góra 4 i nic a nic więcej. .... Jedyny plus to Daniel załatwiający dwóch agentów w windzie:) " nasuwa poprzez samą wypowiedź że nie znasz się na tym kinie i nie powinieneś go oceniać bez wcześniejszego przemyślenia i poczytania o takim gatunku filmu przez właśnie takich ludzi tak dobre filmy zyskują taką małą ocenę gdyż oceniają je ludzie niekompetentni lub nie znający się na takich gatunkach filmowych.
Pozdrawiam karlik13.
P.S. Ludzie którzy są podobnego zdania jak użytkownik powyżej po prostu się nie znają na tego typie kina a oceniają ponieważ nie mają nic innego do robienia i komentują aby tylko ich zobaczyć.
Dziękuje że chcialo Ci się merytorycznie podejść do mojego wpisu.Niestety nie do konca się z Toba zgadzam.Ja ogladając filmy kieruje sie swoim gustem a nie tym co dany gatunek powinien miec czy tez nie.Idąc Twoim tokiem myslenia powinienem Kac Wawa czy też Weekend Integracyjny ocenić na 10 bo przecież są tam elementy komedii, tak samo ze wszystkmi częściami np Wzgórza mają oczy .A mnie się nie podobają filmy w danym gatunku , nawet jeśli posiadają elementy które powinny posiadać.Oglądałem mnóstwo thrillerów szpiegowskich na bardzo dobrym poziomie, Tożsamość Bournea obie wersje, Krucjata i Ultimatum Bournea. Nikita czy tez nawet Colombiana były o niebo lepsze.Weźmy nawet pod uwagę film Anthony Zimmer dla mnie genialny a zamerykanizowana wersja Turysta nie do przyjęcia.I mimo tego że gra tam Johnny Depp ktorego cenię i nawet Anjelina Jolie która też bardzo lubię.Akurat Turysta i Salt to 2 najgorsze filmy jakie z nią widziałem.Dobry Thriller powinien mkeć te elementy o których mowiłeś, zgoda .Salt je posiada zgoda.Ale według mnie są tak żle dobrane, przyprawione, oprawione, zmiksowane, i zagrane , że nic nie dają
Na tym dziala fenomen takich portali jak ten, kazdy ma prawo do głosu a nie tylko "znawcy"jak ty.
Film jest słabiutki . Trzeba byc strasznie naiwnym zeby zachwycac sie akcjami w wykonaniu Angeliny: strzelanie do betonu, moździeż z rury, czy tez kierowanie samochodem za pomoca paralizatora podłączonego do kierowcy to akcje w stylu druzyny A, ale zdaje sobie sprawe ze niektorzy lubią taka tanią adrenalinę. Do kina szpiegowskiego tego nawet nie mozna porównac bo to inna klasa.
Salt nazwałbym komercyjną papką z ładną Angeliną w roli głównej dla odciągnięcia uwagi od braków w scenariuszu.
Nic dodać nic ująć. Żałowałam, że poszłam na ten film z koleżanką, mogłyśmy jednak tą godzinę poczekać na Incepcję, która wtedy była również w kinach ;f
Film jest tak przerysowany, tak absurdalny, że w pewnym momencie człowiek przestaje zwracać uwagę na wyliczanie niedorzeczności i kwestionowanie zwrotów akcji, i powie "walić to", poddając się i wyczekując końca.