film sie konczy w momencie gdSalt skacze do wody? ;) chodzi mi o to, ze mam wrazenie ze watek powinien sie dopiero rozkrecac....a tu juz koniec..
UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPOJLER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przecież wychodzi z tej wody i biegnie przez las
tak się kończy ;)
Mam pytanie gdy biegnie przez las mowa jest o śmierci Natashy (Salt) i że nowy prezydent USA był w Rosji i składał kwiaty w miejscu gdzie przed laty rozbił się samolot z jego rodzicami i siostrą. Po co o tym wspominali? Czy był jakiś związek między obecnym prezydentem i Salt? Była jego siostrą, uznaną niegdyś za zmarłą a tak naprawdę zrekrutowaną? Czy to tylko moja wybujała wyobraźnia? ;)
w ogóle nie kojarzę takiej informacji... Film się skończył, jak wyszła z wody i biegła przez las. Czyżby polsat czegoś nie pokazał? To było po napisach końcowych?
Tak, właśnie odpaliłem na kompie i jest mowa o nowym prezydencie.
A co z sceną zabicia męża? Bo ja mam jak tonie na jej oczach, w TV było inaczej
widocznie tak. Gdy pierwszy raz oglądałem to tą scenę zapamiętałem bo salt musiała mieć kamienną twarz gdy jej męża topili na jej oczach...
Ja równiez najpierw oglądałam tą samą wersje co Ty, gdy w tv zobaczyłam ze strzelili do tego jej męża to odrazu skojarzyłam że ja widziałam inną wersje jego śmierci, zresztą ta w której go topią na jej oczach była okrutna ale o wiele lepsza i wywoływała większe emocje a tu raz dwa go załatwili.. A jeszcze jak patrzyłam na ostatnią scene gdy Salt biegnie przez las a to info o nowym prezydencie (jakże istotne!) zostało wycięte, no chole*a mnie wzieła ;/ i pojęcia nie miałam że jest jakas inna wersja.
ja wersji telewizyjnej nie widziałam i od was się dowiaduje że jej mąż był inaczej uśmiercony i że nie ma zakończenia z nowym prezydentem...
Jestem niezmiernie ciekawa jaka wersja była wyświetlana w kinach i jest na wydaniu dvd/ blue ray bo ta która była w tv i którą Ty widziałas z zupełnie innymi 2 scenami to idiotyzm ze strony producentów ;/
W kinie była wyświetlana wersja taka sama jak w TV. Macie moze jakiś link z tą drugą wersją?
Dzięki za info ;) Ja tą 2 wersje ściągałam już dawno z Aresa więc niestety nie podam Ci linka ;/ ale moze zobacz na You Tube, po ang. powinno cos byc.
Trochę poszperałam i wersja którą widziałam to najprawdpod. wersja reżyserska która trwa 4-5 min. dłużej. Musi być do ściągnięcia tylko trzeba poszukać ;)
w takim razie, skoro pojawiło się info o dwóch alternatywnych scenach zabójstwa męża Salt oraz zakończenia czy mogłabym mieć prośbę oo podzielenie się info jak mianowicie te dwie sceny wyglądają?? chodzi mi o różnicę. będę wdzięczna :)
!!!!!SPOJLER!!!!!!
osobiście oglądałam wersję w której mąż salt ginie- właściwie tonie- na dnie jakiegoś bunkru, związany, zakneblowany.
cały film kończy się natomiast jak Salt wychodzi z rzeki/jeziora, biegnie przez las i podana jest info o nowo-wybranym prezydencie USA
Napisałam wyżej że pierwszy raz widziałam tą wersje co Ty gdzie mąż Salt został utopiony na jej oczach, a w zakończeniu podczas sceny gdy biegnie przez las jest mowa o nowym prezydencie USA, pózniej widziałam w tv inną wersje gdzie scena śmierci męża Salt trwa chwile, zostaje zastrzelony też na jej oczach ale to przeciez zupełnie coś innego, dla mnie zupełnie bez emocji. No i w zakonczeniu nie było żadnej mowy o nowym prezydencie, Salt tylko biegła przez las.
Debilizm ;/
no w takim razie ta druga wersja jest dużo słabsza ii gubi najważniejszą końcówkę, która pozostaje otwarta i zmusza widza do myślenia.. bez info o prezydencie film kończy się właściwie bez sensu xD nie rozumiem takiego zabiegu producentów.. po co wypuszczać dwie różne wersje.. które tworzą niemal 'dwa różne filmy'
daphne16
otóż nie.. bynajmniej nie chodzi tutaj o to, że była jego siostrą. Ta informacja podana jest wyłącznie dla widza. chodzi o to, że wraz ze śmiercią Orlova, jego ludzi w tym bunkrze oraz Ted'a Winter'a (Mikołaja Tarkowskiego) nie 'wyginęli' wszyscy 'mali rosyjscy szpiedzy czekający na dzień X' .
Wszyscy 'mali agenci' byli doborowo selekcjonowani i szkoleni. np Salt 'była' córką amerykańskich nauczycieli, którzy zginęli w wypadku w Rosji.. kiedy dostała się do CIA została przydzielona do 'branży rosyjskiej'. Było to celowo zamierzone przez Orlowa tak też moim prywatnym zdaniem, ostatnia informacja dotycząca nowo-wybranego prezydenta USA ma nas uświadomić lub nakierować, że to nie koniec, a nowy przywódca Stanów jest jednym z 'małych szpiegów' rosyjskich ^^
ott taka moja mała dygresja xD
z kolei mnie nurtuje inna sprawa.. czy Natasza Czenkow to aby na pewno SALT? czy coś mi umknęło podczas seansu??
Dziękuję za wyjaśnienie tej kwestii, faktycznie może tak być ale trochę dziwne jest to że nie było o jej bracie nic wspomniane podczas filmu, dopiero na końcu jest o nim. Tak jakby mimo wszystko chcieli coś wtrącić by nie kończyć filmu na 1 części. Wiele jest filmów tak skonstruowanych, wszystko by zarobić kasę i zmusić widza do oczekiwania w niepewności.
Podczas filmu nie jest w pełni wyjaśnione, że to ona ale z samego zachowania Salt i Orlova wychodzi to z kontekstu. ;)