PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10034266}
5,8 19 tys. ocen
5,8 10 1 19010
4,4 17 krytyków
Sami swoi. Początek
powrót do forum filmu Sami swoi. Początek

Kryzys krytyków

ocenił(a) film na 8

Kolejny film który krytycy równają z błotem, a który broni się sam. Przeczytałem te wypociny ,,recenzenckie" kiedyś i bardzo żałuję że pokierowałem się opinią obcych.
Nie wiem jak twórcy reklamowali ten film, ale na pewno nie jest to komedia. Komedię mieliśmy w Samych Swoich i ich dwóch kolejnych kontynuacjach. Reżyser zagrał tutaj na poważniejsze nuty, ulepił sensownego bohatera i bardzo ciekawą historię która - z nutką łez rozpaczy - tworzy szczęśliwe kino. I takie coś powinniśmy dostawać częściej.

ocenił(a) film na 10
majikel

Ja dopiero dziś obejrzałam i jestem zachwycona! Uważam, że mistrzowsko pokazano te 30 lat życia rodzin Pawlaków i Kargulów - pokazanie w tak równym poziomie całości, z tyloma wątkami historii, naprawdę, czapki z głów. Mam wrażenie, że Ci krytycy g*wno wiedzą o historii - dla znających rodzinnie tę historię z tamtych stron jest to ogromnie ważne. Jestem ogromnie wdzięczna za ten film - to przykład jak można bardzo dobrze po latach zrobić produkcję o wcześniejszych losach. Widokami, dialogami, fabułą porywa. ♡

ocenił(a) film na 1
justysss19

ty za to wiesz

ocenił(a) film na 1
majikel

Ten film nie ma praktycznie nic wspólnego z poprzednimi filmami. Jedynie co , to nazwiska postaci.