... że aż szkoda klawiatury na komentowanie go na filmwebie 1/10
właśnie leci na Polsat Film. akurat przełączyłem to była scena kiedy są w dyskotece - i boguś ma słuchawkę w uchu :) że niby ma kontakt z bazą... :D boże co za debilny film :)
a co w nim takiego debilnego? jest klimacik, poruszająca muzyka i teksty np. kiedy Linda tak pięknie opowiada o miłości. a sensacyjne tło i niektóre naiwności dodają tylko uroku :)
z tego co pamiętam największa żenada jest na końcu, ale musiałbym jeszcze raz obejrzeć, film fatalny, prawie nic nie pamiętam:))
Tak szczerze powiedziawszy pozwoliłem sobie spojrzeć na Twoje oceny i widziałem, że oceniłeś Psy na 7.
Ogólnie rzecz biorąc, klimatem te filmy są bardzo do siebie podobne.
hmmm.....
Rola Lindy w Psach jak i w Sarze jest niemal identyczna. Tam grał UBeka z zasadami. Tu grał byłego wojskowego z zasadami.
Tu była Włodarczyk. Tam była Jaskółka.
Tu był Pazura. Tam też był Pazura.
Ogólnie według Mnie są to filmy na bardzo podobnym poziomie
No niestety, ale dla mnie również jest kiepski. Nie podobał mi się gdy wchodził do kin i nie podoba mi się nadal. Jakościowo wygląda wręcz na parodię amerykańskich filmów akcji - patetyczne sceny są śmieszne, upiorna muzyka przypomina rzępolenie weselne na syntezatorze a Linda sili się na bycie super macho i udaje Willisa czy DeNiro. Treść jest jeszcze gorsza - stary facet sypia z nastoletnią dziewczynką, a my mamy mu kibicować, bo to taka wielka miłość? Gdyby była chociaż pełnoletnia! W chwili, gdy szesnastoletnia Sara leży w nim w łózku i mówi o swoich seksualnych pragnieniach, doslownie zrobiło mi się obrzydliwie.
Jak dla mnie nie więcej niż trzy, za grę Perepeczki i kilka filmowych aluzji oraz scenę z rybami.
Przede wszystkim ten film to największy absurd jaki widziałam. Boguś uprowadza młodziutką Agnieszkę, bo inaczej nie można nazwać ich ucieczki. Ponadto ojciec-gangster przedstawiony jako postać złowroga, gruboskórna, wręcz negatywna jest typowym ojcem, bo każdy ojciec na jego miejscu zabiłby takiego zięcia, z którym są w podobnym wieku.