5,6 121 tys. ocen
5,6 10 1 120612
4,7 38 krytyków
Sausage Party
powrót do forum filmu Sausage Party

Nie no polska to jednak naród pełen ponurych ch,,,,w. Zero dystansu do wiary czy seksu, albo nawet słownictwa z tego co widzę na tym forum. Czego się spodziewaliście po zwiastunach? Pisało jak smok, ze dla dorosłych i nie żałowali słownictwa. A jak nie oglądacie trailer przed filmem no to wasz problem.

Nic genialnego, ale to najoryginalniejsza animacja jaka ostatnio powstała. I jest śmieszna, chociażby dlatego, ze to wszystko żarcie i jak się piep,,,ą to jest zabawne. Zabawniejsze niż te pseudo-komedie romantyczne z polski i holywodu. Przemielone pomysły odświeżane setki razy jak wielka szóstka albo jak dosłownie srają na ekran w jakckass to też się cieszą ludzie. Ale jak tu całkiem świeża parodia dobrze zrobiona to wszyscy nagle są zbyt mądrzy by się z takich głupot śmiać. Przynajmniej się na tym nie nudziłem jak na epoce sequelowej,shitbusters, kung fu pandzie albo innych pierdołach, które nie mają nic oryginalnego i udają mądrzejsze niż są. Ta animacja nie udawała nigdy, każdy widział na co idzie i wiedział co będzie. No ale widocznie taki już ze mnie prostak, że jak parówka w bułkę to śmieszne. Możecie mi jedynie zazdrościć jednak, ze miałem ubaw, a wy nie. Polskim smutnym paruwom na przekór dam 10/10. :)

ocenił(a) film na 10
AbraCham

Nawet nie o to chodzi brak dystansu, ale 95% żartów opierało się na punach i grze słownej, także nie ma się co dziwić, że jest tyle narzekania na gupi humor. Tak jak oryginałowi dałem 10/10 podejrzewam, że wersji polskiej dałbym średnią z filmwebu. Nawet najgenialniejszy tłumacz nie wyczaruje "But I love the juice!" po polsku. To nie ich wina. A to, że wolą wierzyć w to co wydaje się przyjemniejsze pomimo, że każdy może sobie książke otworzyć i zobaczyć co w niej jest i "ale to tylko teoria" to swoją drogą..

ocenił(a) film na 8
AbraCham

Popieram ! :)