Sekrety i grzeszki

The Dilemma
2011
5,7 13 tys. ocen
5,7 10 1 13330
5,0 3 krytyków
Sekrety i grzeszki
powrót do forum filmu Sekrety i grzeszki

Niewypał

ocenił(a) film na 1

Potwornie przegadany, rozciągnięty i po prostu nudny film (może ostatnio zbyt często używam słowa nudny, ale jakoś na takie filmy właśnie trafiam). Całość wygląda tak jakby ze scenariusza do filmu obyczajowego ktoś na siłę chciał zrobić komedię obyczajową, lub jeszcze lepiej komedię. A niestety nie wystarczą tylko monologi Vince’a Vaughna, standardowe miny i pozy Kevina Jamesa, podniecona Queen Latifah, czy Channing Tatum grający wbrew utrwalonemu wizerunkowi.

Do tego film ma najbardziej irytującego głównego bohatera jakiego widziałem od bardzo dawna i równie irytujące scenariuszowe pomysły mające utrudnić Vaughnowi wykrztuszenie tego jednego zdania w ciągu półtorej godziny.

Ogólnie mówiąc nieudana komedia, nieudany dramat, nieudany film obyczajowy, udany denerwujący usypiacz.

ocenił(a) film na 6
3Grosze

O gustach się nie dyskutuje, to stara prawda ludowa, ale chyba troszeczkę koleżanko przesadziłaś ;-). Film wybitnym dziełem nie jest i pewnego poziomu już nie przeskoczy to fakt, ale żeby zaraz 1 dawać w ocenie...!!! Widzę po ocenach, że masz bardzo definitywne poglądy ;-). Ja jakoś przy nim nie zasnąłem - a zależało mi :-).