Po wyrzuceniu dziewczyn z hotelu Miranda stwierdza, ze udalo jej sie zarezerwowac ostatnie bilety w pierwszej klasie a jesli nie zdaza na ten samolot to poleca ekonomiczna. To ciekawe, ze nie lecialy zadnym z nich bo wracaly tym samym samolotem, ktorym polecialy do Abu Zabi (prywatnym samolotem szejka)
też właśnie zwróciłam na to uwagę.
przez dłuższy czas zastanawiałam się potem, czy nie przegapiłam przypadkiem sceny, w której dziewczynom udaje się jakoś 'dogadać' z szejkiem co do powrotu no ale niestety nie - rzeczywiście głupi błąd.
Tu nie chodziło o to że one miały lecieć innym samolotem tylko o to że miały lecieć tego dnia w którym się wymeldowały z hotelu. Ten samolot nie był prywatnym samolotem tego szejka tylko jednym z jego linii lotniczych.
No nie wiem, wygladal na identyczny samolot klasy luxus z prywatnymi przedzialami, ktorym lecialy do Abu Zabi a przeciez szejk wypedzil dziewczyny i nie chcial juz wydac na nie ani centa.
z ciekawości wybrałabym się raz jeszcze do kina, aby porównać te samoloty bo też nie zauważyłam żadnej różnicy między nimi ;)
nawet jeżeli istniałaby takowa- czy byłaby aż tak minimalna? zbędna była więc cała ta otoczka wokół prywatnego samolotu szejka, skoro pierwsza klasa pod względem luksusu wcale od niego nie odbiegała
czepiam się głupot, wiem ;)
A nie przyszło Ci do głowy, że leciały samolotem z linii lotniczych należących do szejka zarówno na początku podróży, jak i na końcu? Jeśli każdy samolot z tych linii wyglądał identycznie, to i "klasa luxus" również, prawda?