PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459569}

Seks w wielkim mieście

Sex and the City
2008
6,4 81 tys. ocen
6,4 10 1 81175
5,1 27 krytyków
Seks w wielkim mieście
powrót do forum filmu Seks w wielkim mieście

Bardzo sie ciesze ze aktorki potrafiły sie dogadac i powstanie film. Ogladalam wszystkie sezony "SATC" i musze przyznac, ze zaden serial nie zmienil we mnie podejscia do pewnych spraw jak ten.

mystic20_2

Też go uwielbiam!! Obejrzałam wszystkie serie już chyba z 5 razy :)). Słyszłam kiedyś, że dwie z aktorek się pokłóciły, które?

Serena_

Catrall i Parker :)

użytkownik usunięty
uesgirl17

A nie wiadomo, o co?

użytkownik usunięty

Z tego co pamiętam to Catrrall była zazdrosna o to, że Parker w filmie ma byc znacznie więcej. O tych ich kłótniach było już głośno w trakcie kręcenia późniejszych serii serialu. Czytam właśnie też że poszło o pieniądze, Parker dostała za rolę 10 milionów gdy pozostałe bohaterki miały otrzymać po 2. Kim wywalczyła ostatecznie 6 :).

użytkownik usunięty

Hmm... Moim osobistym zdaniem to niesprawiedliwe, tym bardziej, że Carrie nawet w połowie nie jest tak ciekawą bohaterką jak Samantha, Charlotte czy Miranda. Zawsze drażniło mnie w serialu to, że scenarzyści mnóstwo uwagi poświęcają Carrie, a pozostałej trójce o wiele mniej. Pamiętam odcinek, gdy Samantha przystawiała się do żonatego faceta, więc jego żona, kóra trzęsła całym Manhatanem, rozpowiedziała prawdę i Samantha nie mogła się nigdzie dostac, np. wejśc na imprezę, zjeśc obiadu w restauracji. Wyrzucano ją z każdego miejsca. To był genialny wątek. I zakończono go beznadziejnie, w jednej scenie. Było pokazane jak Samantha pracowała ciężko, bo nikt nie odpowiadał na jej telefony o pomoc, nagle pojawił się jakiś facet. Komentarz Carrie brzmiał mniej-więcej tak: "Samantha była zdesperowana. Nikt nie odpowiadał na jej telefony, więc sama musiała się wszystkim zając. Nagle pojawił się ON. (tu pada jego imię) Przywrócił Samancie jej dawną pozycję". Koniec wątku. Scenarzyści zakończyli go tak szybko, żeby więcej uwagi poświęci Carrie. Nie pamiętam jej wątku z tego odcinka, ale pamiętam, że był marny w porównaniu do wątku Samanthy.

witam serdecznie, piszę w sprawie serialu "sex w wielkim mieście". wnioskuję z tego, co piszecie na forum, że posiadacie serial na cd/dvd. chciałem zapytać czy byłaby możliwość by mi go ktoś nagrał i przesłał? oczywiście pokryje wszelkie koszta i odwdzięczę się również serialem lub pieniężnie. serdecznie pozdrawiam. mój mail: hasos@o2.pl

mystic20_2

ja juz sie doczekac nie moge ;D Wszystkie serie obejrzałami w tym odcinki z 4,5,6 serii obejrzałam kilka razy :) ubóstwiam ten serial. Uwielbiam Samanthe, Biga i Carrie :) a gdy w 6 seri w kilkuodcinkach pojewił sie Baryshnikov (serialowy Pertovsky) to od TV nie mogłam sie oderwać ;D Teraz tylko pozostaje mi czekać na premiere filmu w naszych kinach :)

mystic20_2

Jakoś strasznie, ale to strasznie nie czaje tego serjalu. A FILM PEWNIE TEŻ BĘDZIE BEZNADZIEJNY. I JESZCZE TA Sarah Jessica Parker TO TAKI BRZYDAL, NIE DZIWIE SIĘ ŻE MA PROBLEMY Z FACETAMI, BO W KOŃCU KTO CHCE SZTURCHAĆ TAKIE CHUDE PANIENKI.

ocenił(a) film na 10
k2k25

No wiesz
One nie sa chude, a bardzo zadbane. I to nie chodzi tylko o ich wyglad, stylizacje czy miejsca w ktorych bywaja. Ten serial pokazuje ze zawsze mozna liczyc na wierne przyjaciolki ktore zawsze cie pociesza

mystic20_2

witam serdecznie, piszę w sprawie serialu "sex w wielkim mieście". wnioskuję z tego, co piszecie na forum, że posiadacie serial na cd/dvd. chciałem zapytać czy byłaby możliwość by mi go ktoś nagrał i przesłał? oczywiście pokryje wszelkie koszta i odwdzięczę się również serialem lub pieniężnie. serdecznie pozdrawiam. mój mail: hasos@o2.pl