PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=321622}

Sen Kasandry

Cassandra's Dream
2007
6,7 37 tys. ocen
6,7 10 1 36617
5,9 31 krytyków
Sen Kasandry
powrót do forum filmu Sen Kasandry

Ciekawa fabula pelna symboliki i odniesien do dostojewskiego, ktorym allen jest zachwycony. Ciekawa opowieść tragiczna i dramatyczna jednoczesnie. Polecam

paniwladca1

zgadzam sie calkowicie naprawde film ten zasluguje na brawa i na to aby kazdy go obejzal.

Czarnula_2

Na początku, czyli od razu po obejrzeniu oceniłam film na 5/10. W kinie się nudziłam. Jednak od seansu nie mogę zapomnieć o nim. Cały czas mi jakoś chodzi po głowie. stwierdziłam, że muszę zmienić ocenę. I jest o wiele wyższa.

Dobry film to taki, o którym nie można zapomnieć- ja nie mogę o tym

Czarnula_2

Sen powinien zobaczyc każdy a dzieki temu ludzie by znalezli "kupe" odniesien do samych siebie.

paniwladca1

Aboslutnie prawda! Kino na wysokim poziomie w pełnym tego okreslenia znaczeniu. Zgadadzam sie z przedmowczynią, film zostaje w pamięci. ijeszcze ten Hitchokowski klimat:) ocena wysoka jak najabrdziej:)

paniwladca1

Zgadza sie. Widoczne odniesienia do dostojewskiego, film w klimacie zbrodni i kary

paniwladca1

Tak to prawda symbolika w filmie odgrywa jedna z wiekszych ról a odniesienia do Dostoyewskiego sa bardzo uwidocznione i w ładny sposób przedstawione.polecam

paniwladca1

mam dokladnie to samo zdanie, swietny film i rzeczywiscie widac zwiazek z dostojewskim

paniwladca1

zwiazek z Dostoyewskim bardzo widoczny, ciekawa symbolika filmu.jestem zachwycony