PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=321622}

Sen Kasandry

Cassandra's Dream
2007
6,7 37 tys. ocen
6,7 10 1 36617
5,9 31 krytyków
Sen Kasandry
powrót do forum filmu Sen Kasandry

moja ocena to 8.8/10
Film widac ze reki woodyego Allena, daje sie bez problemu wyczuć klimat.
Miasto ukazane z najciekawszej strony - czyz nie pieknie wyglada?
Aktorzy swietni jako sami aktorzy a w Snie potrafili pokazac swoje umiejetnosci i stworzyc piekny portret postaci. wg mnie Wszystko gra było na nizszy poziomie.
smialo moge polecic Sen...

brzytwa1981

ja dodam jeszcze te 0,2 do twojej oceny, czyli razem 9/10. wreszcie dobry film z dobrymi aktorami. myslę, że lepszy niż "wszystko gra", gdzie fabuła była dosyć prosta do odgadnięcia.

vincero1

Sen Kasandry zdecydowanie lepszy od Wszytso gra

brzytwa1981

Nie no Wszystko Gra 10! Popieram wypowiedź powyżej, w Wszystko Gra brakuje tego co jest w Snie Kasandry: fabuły

adm_2

Sen Kasandry jest duzo lepszy od Wszytsko gra

użytkownik usunięty
takie_cos

odbiło wam, prawda ?

takie_cos

SEn bardziej przypadł mi do gustu niz wszytko gra.

adm_2

Oba sa bardzo dobre ale jednak Sen o troszke prowadzi w moim ramkimgu naturalnie

brzytwa1981

Właściwie to tytuł wątku powinien brzmieć (moim zdaniem) SEN KASANDRY vs SCOOP vs WSZYSTKO GRA, bo wszystkie trzy filmy są o tym samym. Choć SCOOP to komedia. Osobiście WSZYSTKO GRA oceniam najwyżej, SEN KASANDRY najniżej. Niestety.

ocenił(a) film na 4
Davus

Mam identyczne odczucia. Uwazam ze SK nie ma - specyficznego allenowskiego klimatu, owszem postać wujka Howarda miała zalążki na coś co moze zmienić film ale nie dala rady moze byla zbyt mało wyeksponowana. SK to takia historia niczym Kain i Abel czy moze bardziej Romulus i Remus tyle ze osadzona w dzisejszych realiach.

brzytwa1981

nie ma co porównywać. "sen" jest sto razy lepszy niż "wszystko gra".

resistere

w moim odczuciu Sen jest bardziej dpieszczony i dlatego sen prowadzi przed bardzo dobra produkcją Wszystko gra

foxinski

Oba filmy sa kapitalne i ciezko jednoznacznie powiedziec ktory lepszy, bardziej skłaniam sie ku najnowszej produkcji bo ma uniwersalny temat i mam wrazenie ze trafia do wiekszej grupy odbiorców.

ocenił(a) film na 8
brzytwa1981

Filmy są faktycznie podobne, ale nie jestem w stanie ocenić obiektywnie, który lepszy. A to dlatego, że wprost uwielbiam Rhys'a Meyers'a właśnie za rolę u Woody'ego. We wszystko Gra scena zabójstwa była tak przejmująca, że na długo zapadła mi w pamięć.
Sen Kasandry polecam głównie ze względu na obsadę. Nie spodziewałam się, że Farrell tak się sprawdzi w roli nieudacznika. Należa mu się duże brawa. Za to Evan był jak zwykle fenomenalny.
Podoba mi się podejście Allen'a do tematu zbrodni. Chyba ostatnio jest zafascynowany Dostojewskim.