PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=321622}

Sen Kasandry

Cassandra's Dream
2007
6,7 37 tys. ocen
6,7 10 1 36617
5,9 31 krytyków
Sen Kasandry
powrót do forum filmu Sen Kasandry

.. nie trzeba znać tragedii greckich. Można nie wiedzieć kto to Dostojewski. I tak wszystko bedzie jasne już na początku - banał do kwadratu. szkoda czasu
pozdrawiam
P.S. colin Farrell jedynym jasniejszym punktem! któż by przypuszczal..

ocenił(a) film na 8
alisha

przewidywalny do bolu?!
to gratuluje wyczucia, bo mnie koncowka totalnie zaskoczyla, w zyciu bym nie powiedziala, ze film tak sie skonczy.
co do Farrella, to sie zgadzam. nie przypuszczalam, ze da sobie rade z ta rola, nie wiem dlaczego, ale jakos mi to na poczatku do niego nie pasowalo ;)

ocenił(a) film na 7
aurbi

Końcówka też mnie zaskoczyła, ale film mnie jakoś nie zachwycił, momentami wręcz przysypiałem, nie wiem czy to wina fabuły czy może wygodnych foteli w kinoplexie. Zakończenie filmu, mimo że było zaskakujące to nastąpiło trochę niespodziewanie i pozostawiło lekki niedosyt. Tak odbieram ten film.

aurbi

Ja po Allenie spodziewałam się naprawde więcej. Problem winy i kary, sam w sobie szalenie ciekawy został przedstawiony bardzo schematycznie, a co gorsza widz czuje ze oni grają! Wszyscy tak bardzo sie starali "zagrać u allena" ze to sie wyczuwa, wiesz ze to gra aktorska, nic więcej. Słaby scenariusz, słaba gra. Szkoda, bo lubie Woodego i bardzo mnie zasmuciła strata czasu (ze o pieniążkach nie wspomnę:)
pozdrawiam filmwebowiczów

ocenił(a) film na 8
alisha

Moim zdaniem w tym filmie nie fabuła jest najważniejsza, ale postawy moralne bohaterów wobec zbrodni. I na tym trzeba się skupić oglądając Sen Kasandry.

ocenił(a) film na 6
evunia

coz mnie nie zaskoczyla jak raz padl trup to juz sie domyslalem ze sie na tym nie skonczy

Razengoroth

Film był przewidywalny. Niczym nie zaskoczył. Allen chciał zrobić drugi Match Point, ale mu nie wyszło.

Ale Colin mnie zaskoczył.