PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=698647}

Seria Niezgodna: Wierna

The Divergent Series: Allegiant
2016
6,1 75 tys. ocen
6,1 10 1 75064
4,0 8 krytyków
Seria Niezgodna: Wierna
powrót do forum filmu Seria Niezgodna: Wierna

Jeśli ktoś się wybiera chętnie usłyszę opinie czy warto :)

ocenił(a) film na 4
Monia16_2

Jeśli mam być szczera, to raczej odradzam, szczególnie tym, którzy czytali książki. Jestem świeżo po obejrzeniu 'Wiernej' i jestem w szoku. Wydaje mi się, że film psuje cały klimat tej historii. Twórcy wprowadzili za dużo nowych postaci, wątków, rezygnując przy tym z tych wg mnie istotnych. Przez to fabuła i przeżycia bohaterów są strasznie spłycone. Niektóre sceny i efekty specjalne wręcz irracjonalne. Moja przyjaciółka, która nie czytała książki, wyszła z kina ze słowami 'ale o co chodzi?' na ustach...

ocenił(a) film na 9
SeventeenRed

A mi film się podobał.
Może nie tak jak pierwsza część ale oglądałem go o 2 w nicy bez ziewnięcia :D
Jeśli ktoś idzie tylko po to żeby porównać film z książką to może być zawiedziony ale jeżeli ktoś jest fanem serii filmowej nie będzie żałował kupna biletu.
Odległa przyszłość pokazana w Wiernej daje sporo do myślenia co do tego jak świat może wyglądać za kilkaset lat.
Osobiście polecam.

ocenił(a) film na 7
dawid10201

Książki nie czytałem, jednak uważam, że porównywanie książki i filmu jest trochę bezsensu, tym bardziej w takich gatunkach jak ten. Ogólnie liczyłem na coś lepszego i jestem zawiedziony. Druga część była według mnie najlepsza a z trzeciej to jedynie początek. Liczyłem, że coś lepszego będzie za murem. Po obejrzeniu 3 części już mogę domyślać się co będzie w następnej. Z tego co ktoś mi powiedział w książce jeden z głównych bohaterów umiera jestem ciekaw co będzie w filmie.

PS. Pozdrawiam tych co byli na maratonie, sam byłem i powiem szczerze warto było, tym bardziej jak w kinie nie byłem od oooo i jeszcze dłużej :D

ocenił(a) film na 9
SpeedSTS

Maraton Niezgodnej godny polecenia:D
Rok temu też byłem kiedy były tylko dwie części.

Mam nadzieję,że scenarzysta filmu nie pozwoli nikomu umrzeć w kolejnej części filmu:)

Monia16_2

Również polecam, dzisiaj w nocy byłam na maratonie serii Niezgodna i jestem naprawdę pod wrażeniem. Nie przepadam za filmami Sci-Fi, jednak tutaj jestem pozytywnie zaskoczona! Gorąco polecam, film ciągle trzymał w napięciu:)

julka9500

Masz racje. Mnie też trzymał w napięciu. Jak dla mnie warto zainwestować w kino na ten film.

Monia16_2

Polecam wybrać się i samej ocenić, czy warto :)

ocenił(a) film na 7
Purslane

Uważam podobnie, ale nie będę wypierał się słabości do SW ;)

Monia16_2

Film jako film jest dobry, ale jeśli czytałas książkę możesz się rozczarować.
Ps Pominęli Uriaha (ale to nie tylko w tej części)

użytkownik usunięty
Monia16_2

jeśli oglądałaś poprzednie części to stanowczo nie warto. ja wyszłam tak zawiedziona, że chciało mi się płakać

Monia16_2

Mi się bardzo podobał. Polecam!

ocenił(a) film na 2
Monia16_2

jeśli masz więcej niż 12 lat to nie warto