PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271514}
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70469
6,5 61 krytyków
Shazam!
powrót do forum filmu Shazam!

Humor gorszy niż w Ragnaroku, jakby to pisał jakiś czterolatek. Fabuła jeszcze gorsza. Jakim cudem ten film ma ocenę 7 na filmwebie to ja nie wiem. Filmy schodzą na psy ostatnio.

JohnnyDepp4LIFE

Albo obejrzałeś za mało filmów w swoim życiu i nie widziałeś nigdy szmiry, której z czystym sercem można dać 1 albo jesteś jednym z tych ludzi którzy filmy oceniają na 1 lub 10 i zapominają o całej skali ocen pośrednich. Tak czy inaczej Twoja ocena jest g...o warta.

hornet

Widziałem sporo filmów, i używam ocen pośrednich tak jak chyba każdy. Shazam to film za 100 milionów a wygląda gorzej niż te, które mają budżet mniejszy niż 50. Nie jest tylko nieporozumieniem, ale ten film w ogóle nie powinien wyjść do kin, ani nigdzie indziej. Sponiewierali komiksowego Shazama. Zachowywał się jak opóźniony siedmiolatek, i nie zachowywał się jak superbohater tylko jak dupek. Nie wspominam już o cameo Supermana, bo to w ogóle była przesada. Fabuła była domyślna, efekty jeszcze gorsze. Moim zdaniem, film który nie powinien istnieć zasługuje na ocenę 1/10.

JohnnyDepp4LIFE

Nie twierdzę że Shazam jest arcydziełem, ale dawanie mu jedynki to gruba przesada. Po to są oceny pośrednie żeby je stosować. Ja jedynki rezerwuję dla najgorszych gniotów, takich w których nie klei się nic kompletnie i mimo że z częścią Twoich argumentów się zgadzam nie lubię jak ludzie oceniają filmy zero-jedynkowo. Masz prawo do swojej oceny, ale w moim przekonaniu jest ona bardzo niesprawiedliwa.

hornet

"Ja jedynki rezerwuję dla najgorszych gniotów", ja też. Dlatego Shazam dostał jedynkę.

JohnnyDepp4LIFE

W takim razie chyba jednak nie oglądałeś tak dużo filmów jak Ci się wydaje. No chyba że filmy które widziałeś do tej pory to same arcydzieła wtedy zrozumiem. Jeśli nie, to tylko utwierdza mnie w przekonaniu że nie umiesz stosować 10 stopniowej skali.

hornet

Widziałem dużo gniotów. Niektóre dostawały 4, 3, czasami 2. Tym najgorszym daje 1. Dlatego Shazam dostał 1. Czego ty nie rozumiesz?

JohnnyDepp4LIFE

Myślę że przy tej skali, która jest trójka to już i tak surowa ocena. Żeby dać jedynkę trzeba go chyba oglądać z zamkniętymi oczami.

hornet

Uwierz mi, jakbym mógł się cofnąć w czasie to bym oglądał go z zamkniętymi oczami i zatkanymi uszami. Albo w ogóle bym go nie oglądał.

ocenił(a) film na 9
JohnnyDepp4LIFE

To po co je oglądasz?

Himiteshu

Po co oglądam filmy? Po co oglądam filmy komiksowe? Nie wiem o co ci chodzi. Jestem fanem i tego i tego, to oglądam te filmy.