jako ktoś co wiele lat ćwiczy na siłowni od razu zauważyłem że mięśnie w kostiumie nie są naturalne czy na serio koleś nie mógł się przygotować do filmu jak np Henry Cawill do supermana czy Ben Affleck do batmana?! i iść na siłkę! porażka ja jakbym miał szanse zagrać w takim filmie to bym chyba 24/h siedział w siłowni by świat mnie zobaczył w pełnej klasie a nie w kiczu z wypchanymi mięśniami!
Pal licho mięśnie, to najgorszy piorun na piersiach Shazama i Black Adama jaki widziałem... Czemu by nie wziąć logo z new52 czy z Injustice... DLACZEGO?
Bohater ogólnie wygląda bardziej sztucznie niż inni filmowi herosi z DC. To raczej zamierzony zabieg biorąc pod uwagę że ten film to w dużej mierze komedia.
Ok Henry jest przypakowany, Ben też jest postawnym gościem, ale kostiumy obu rownież zostały powybrzuszane w kilku miejscach aby dodać rozmiaru mięśniom.
W BvS Affleck ma tak wypchany sztucznymi mięśniami kostium że nie może sie w zasadzie ruszać. Pokazują go jak stoi, wstaje, na zbliżeniach, itd. do poruszania się jest "mniejszy" kostium co widać najbardziej u kaskadera w scenie bójki w magazynie. Batman jest tam sporo "szczuplejszy" ;)
Ludziki, to jest film o superbohaterze w wyobrażeniu dziecka. Dlatego ma nadmuchane mięśnie, kiczowaty strój, praktycznie nieograniczone moce i wali sucharami. Nie polecam brać tego filmu na poważnie, bo szlag może trafić ;)
Po obejrzeniu trailera wydaje mi się, że to bardziej film komediowo-familijny w stylu superbohaterskim, niż mroczna opowieść o Batmanie z filmów Nolana. Poza tym Kapitan Marvel od DC, to dziecięce wyobrażenie superherosa i trzeba wziąć na to poprawkę.