na wikipedi jest że zmarł 1929 roku a więc będzie następna część bo data urodzenia się zgadza
Heh nie chodzi o to kiedy zmarł Sherlock Holmes . Oni nie robią tego na faktach czy śledztwach Holmesa tylko na podstawie książki Arthura Conana Doylea . Tak wogle Sherlock Holmes to postać fikcyjna . Tak tak ... wiem myślałeś że żył na prawdę i codziennie popijał Angielską herbatkę z Watsonem
''Sherlock Holmes (ur. 6 stycznia 1854 lub 17 czerwca 1854 w Hutton Hall zm. 23 czerwca 1929 w Downs Sussex – postać fikcyjna, bohater powieści i opowiadań kryminalnych sir Arthura Conan Doyle'a.''
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sherlock_Holmes
...Gdyby data urodzin była inna niż pisał arthur conan doyle to można uznać iż data śmierci może być jakakolwiek ale data urodzin się zgadza to śmierci też powinna i "THE END ?" to jednoznacznie ukazuje że bedzie następna część ...jesli nie rozumiesz tego to jesteś naprawdę tak tępy...najpierw piszesz o wykopaniu buraka potem o płodzeniu zastanów się co ty sobą reprezentujesz
no bo jesteś burakiem i piszesz ciągle jakieś THE END jeśli nie zrobią nastepnej części to nie a jeśli zrobią to chwała im za to . Ja do ciebie kulturalnie podchodzę a ty odrazu mnie tu napadasz i wyzywasz od jakiś tempych ... ? po 1 . jestem mężczyzną nie kobietą po 2. piszę się TĘPA - TĘPY ... zakończyłem dyskusje .
''Tak wogle Sherlock Holmes to postać fikcyjna . Tak tak ... wiem myślałeś że żył na prawdę i codziennie popijał Angielską herbatkę z Watsonem''-kto by nie wiedział że jest postacią fikcyjną.co do tempego ciebie to specjalnie tak napisałem ,tak samo jak z bogiem lecz tego nie zauważyłeś,na odmianę już jesteś za t...
Ooooooo co za dyskusja xD dzięki wielkie za odpowiedzi:p póki co obejrzę sobie serial http://www.filmweb.pl/serial/Sherlock-2010-528992
Masz świetął racje Wito !... I patryk020296 błagam cię zanim usiądziesz przed klawiaturą walnij się porządnie słownikiem przyda to się społeczeństwu :P
——————/´ ¯/)
—————--/—-/
—————-/—-/
———--/´¯/'--'/´¯`•_
———-/'/--/—-/—--/¨¯\
——--('(———- ¯~/'--')
———\————-'—--/
———-'\'————_-•´
————\———--
hahahah na tyle Cię stać? Nie ma to jak kulturalnie zakończyć dyskusję :D Już translator lepszy niż ctrl+c ctrl+v :D
Oczu sobie nie zaTRZYj.
Ogarnij się człowieku. Jedziesz i bluzgasz tylko dlatego, że ktoś do Ciebie na początku zaironizował, a jak Ci wytknęli błędy to jeszcze gorzej sie pienisz. Przyznaj sie do błędu a nie przeżywasz wszystko jak stonka wykopki i myślisz że najlepszą obroną jest atak. Naprawdę nie tędy droga.
Nie ma to jak dobry troll,wszystkie filmy,które są wysoko w rankingu oceniasz na 9-10, a kac wawa 1 a jak inaczej wszyscy dają 1 to ja też.Dobry troll nie jest zły
Watson kończy swój dziennik THE ENDem ponieważ Conan Doyle w swoim pierwotnym zamyśle zabił Holmesa " zrzucając" go do wodospadu po walce z Moriartym. Dopiero po protestach fanów Holmesa postanowił ożywić Sherlocka po 10 latach od ostatniej książki w powieści " Pusty dom ". Właśnie to znaczył znak zapytania postawiony przez Holmesa w ostatnich scenach Gry Cieni. W sumie to Ritchie zastosował ciekawy zabieg - wykorzystał motyw z Ostatniej Zagadki, połączył go z Pustym Domem i dał widzom do zrozumienia że narazie odkłada Holmesa na półkę, nie ma zamiaru kręcić nowych części w najbliższym czasie ale niczego nie wyklucza bo może mu się zachce :)
Aha zapomniałem dodać że brat Holmesa - Mycroft, wie że Sherlock żyje. Książkowy Holmes kontaktuje się z Mycroftem po pokonaniu Moriartyego. Można zauważyć że filmowy Mycroft nie okazuje żalu na pogrzebie Holmesa i tłumaczy coś Mary więc myślę że Mary w końcowych scenach wiedziała że Sherlock żyje, a pakunku nie przyniósł listonosz ale dał go jej sam Holmes.
To by było niemożliwe, ponieważ Mary wniosła pakunek, od razu gdy go dostała, a Holmes musiał siedzieć na fotelu przez dłuższy czas, obserwując piszącego Watsona.
A i zapomniałam napisać, że końcowa scena, gdy oboje lecą w dół jest niesamowita. Szczególnie ten moment gdy Holmes patrzy na Watsona.
Tak, jedna z najlepszych scen filmowych ostatnich lat ! Z tą paczką to mogło być przecież tak że Holmes dał ją Mary wcześniej powiedzmy dzień wcześniej??? Na pewno Mycroft wie że Sherlock żyje bo to wynika z książki i z tego że na filmowym pogrzebie jest raczej wesoły i TŁUMACZY coś Mary.
dlaczego Mary miałaby okłamywać Watsona. A jego brat, owszem tłumaczy coś Mary, ale zbyt krótko żeby jej powiedzieć: 'hej Sherlock żyje!' Nie sądzisz? Chyba że powiedział jej to wcześniej. Zresztą nie sądzę by Mary wiedziała.