Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279955
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

będzie następna część? z chęcią bym obejrzał :D

ocenił(a) film na 10
adrian815

raczej będzie :the end ?

ocenił(a) film na 10
patryk020296

na wikipedi jest że zmarł 1929 roku a więc będzie następna część bo data urodzenia się zgadza

ocenił(a) film na 9
patryk020296

Heh nie chodzi o to kiedy zmarł Sherlock Holmes . Oni nie robią tego na faktach czy śledztwach Holmesa tylko na podstawie książki Arthura Conana Doylea . Tak wogle Sherlock Holmes to postać fikcyjna . Tak tak ... wiem myślałeś że żył na prawdę i codziennie popijał Angielską herbatkę z Watsonem

ocenił(a) film na 10
Wilku0904

o bosze jaka ty jestes tempa.

ocenił(a) film na 10
Wilku0904

''Sherlock Holmes (ur. 6 stycznia 1854 lub 17 czerwca 1854 w Hutton Hall zm. 23 czerwca 1929 w Downs Sussex – postać fikcyjna, bohater powieści i opowiadań kryminalnych sir Arthura Conan Doyle'a.''
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sherlock_Holmes

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Wilku0904

...Gdyby data urodzin była inna niż pisał arthur conan doyle to można uznać iż data śmierci może być jakakolwiek ale data urodzin się zgadza to śmierci też powinna i "THE END ?" to jednoznacznie ukazuje że bedzie następna część ...jesli nie rozumiesz tego to jesteś naprawdę tak tępy...najpierw piszesz o wykopaniu buraka potem o płodzeniu zastanów się co ty sobą reprezentujesz

ocenił(a) film na 9
patryk020296

no bo jesteś burakiem i piszesz ciągle jakieś THE END jeśli nie zrobią nastepnej części to nie a jeśli zrobią to chwała im za to . Ja do ciebie kulturalnie podchodzę a ty odrazu mnie tu napadasz i wyzywasz od jakiś tempych ... ? po 1 . jestem mężczyzną nie kobietą po 2. piszę się TĘPA - TĘPY ... zakończyłem dyskusje .

ocenił(a) film na 10
Wilku0904

''Tak wogle Sherlock Holmes to postać fikcyjna . Tak tak ... wiem myślałeś że żył na prawdę i codziennie popijał Angielską herbatkę z Watsonem''-kto by nie wiedział że jest postacią fikcyjną.co do tempego ciebie to specjalnie tak napisałem ,tak samo jak z bogiem lecz tego nie zauważyłeś,na odmianę już jesteś za t...

ocenił(a) film na 9
patryk020296

no czo ty . ale ja jezdem nie montry

ocenił(a) film na 10
Wilku0904

ot rasu wiedżjałem

ocenił(a) film na 10
Wilku0904

''jakieś'' THE END-z ang.koniec
nie ma za co darmowa lekcja angielskiego

ocenił(a) film na 9
patryk020296

thank you very much for the free English lessons .

ocenił(a) film na 10
Wilku0904

nie ma to jak translator

patryk020296

Ooooooo co za dyskusja xD dzięki wielkie za odpowiedzi:p póki co obejrzę sobie serial http://www.filmweb.pl/serial/Sherlock-2010-528992

ocenił(a) film na 10
adrian815

gdzie go oglądasz?

patryk020296

Ściągnę z jakiejś stronki :D

ocenił(a) film na 10
adrian815

jak coś to daj linka ok?;P

patryk020296

poszukaj:p praktycznie wszędzie można znaleźć:D

ocenił(a) film na 10
adrian815

ale z lektorem jest?

ocenił(a) film na 10
Wilku0904

co popsuł się translator że po angielsku nie napisałeś?

ocenił(a) film na 6
patryk020296

on pewnie nie zauważył tego napisu w filmie i nie zakapował...

wito_filmweb

Masz świetął racje Wito !... I patryk020296 błagam cię zanim usiądziesz przed klawiaturą walnij się porządnie słownikiem przyda to się społeczeństwu :P

ocenił(a) film na 10
potterhead_2

wracaj do Harrego Pottera...

patryk020296

Z miłą checią. Właściwie to chciałam sobię zrobić mały maraton :)

ocenił(a) film na 10
potterhead_2

——————/´ ¯/)
—————--/—-/
—————-/—-/
———--/´¯/'--'/´¯`•_
———-/'/--/—-/—--/¨¯\
——--('(———- ¯~/'--')
———\————-'—--/
———-'\'————_-•´
————\———--

ocenił(a) film na 10
patryk020296

hahahah na tyle Cię stać? Nie ma to jak kulturalnie zakończyć dyskusję :D Już translator lepszy niż ctrl+c ctrl+v :D

ocenił(a) film na 10
patryk020296

trzymasz poziom widze :D

ocenił(a) film na 10
Maly_debil

do twojego trza by było się zniżać a tego nie zamierzam

ocenił(a) film na 10
patryk020296

no tak, do mojego trzeba, to Twojego "trza" :D

ocenił(a) film na 10
Maly_debil

ehh do twego trza sie zniżać i wytłumaczyć ze specjalnie tak napisałem...

ocenił(a) film na 10
patryk020296

wzruszające.

ocenił(a) film na 10
Maly_debil

nad takim jak ty TRZA płakać...

ocenił(a) film na 10
patryk020296

Oczu sobie nie zaTRZYj.
Ogarnij się człowieku. Jedziesz i bluzgasz tylko dlatego, że ktoś do Ciebie na początku zaironizował, a jak Ci wytknęli błędy to jeszcze gorzej sie pienisz. Przyznaj sie do błędu a nie przeżywasz wszystko jak stonka wykopki i myślisz że najlepszą obroną jest atak. Naprawdę nie tędy droga.

ocenił(a) film na 10
Maly_debil

dopsze mistżó nieh moc bendzie z tobom, i jakie błendy

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 10

Nie ma to jak dobry troll,wszystkie filmy,które są wysoko w rankingu oceniasz na 9-10, a kac wawa 1 a jak inaczej wszyscy dają 1 to ja też.Dobry troll nie jest zły

użytkownik usunięty
patryk020296

Masz racje. Niezły ze mnie troll ;)

ocenił(a) film na 10

Nom, troll na pewno :D

ocenił(a) film na 10

i kto prowokuje?

adrian815

Watson kończy swój dziennik THE ENDem ponieważ Conan Doyle w swoim pierwotnym zamyśle zabił Holmesa " zrzucając" go do wodospadu po walce z Moriartym. Dopiero po protestach fanów Holmesa postanowił ożywić Sherlocka po 10 latach od ostatniej książki w powieści " Pusty dom ". Właśnie to znaczył znak zapytania postawiony przez Holmesa w ostatnich scenach Gry Cieni. W sumie to Ritchie zastosował ciekawy zabieg - wykorzystał motyw z Ostatniej Zagadki, połączył go z Pustym Domem i dał widzom do zrozumienia że narazie odkłada Holmesa na półkę, nie ma zamiaru kręcić nowych części w najbliższym czasie ale niczego nie wyklucza bo może mu się zachce :)

Raskolnikow89

Aha zapomniałem dodać że brat Holmesa - Mycroft, wie że Sherlock żyje. Książkowy Holmes kontaktuje się z Mycroftem po pokonaniu Moriartyego. Można zauważyć że filmowy Mycroft nie okazuje żalu na pogrzebie Holmesa i tłumaczy coś Mary więc myślę że Mary w końcowych scenach wiedziała że Sherlock żyje, a pakunku nie przyniósł listonosz ale dał go jej sam Holmes.

ocenił(a) film na 9
Raskolnikow89

To by było niemożliwe, ponieważ Mary wniosła pakunek, od razu gdy go dostała, a Holmes musiał siedzieć na fotelu przez dłuższy czas, obserwując piszącego Watsona.

ocenił(a) film na 9
Vanesa

A i zapomniałam napisać, że końcowa scena, gdy oboje lecą w dół jest niesamowita. Szczególnie ten moment gdy Holmes patrzy na Watsona.

Vanesa

Tak, jedna z najlepszych scen filmowych ostatnich lat ! Z tą paczką to mogło być przecież tak że Holmes dał ją Mary wcześniej powiedzmy dzień wcześniej??? Na pewno Mycroft wie że Sherlock żyje bo to wynika z książki i z tego że na filmowym pogrzebie jest raczej wesoły i TŁUMACZY coś Mary.

ocenił(a) film na 9
Raskolnikow89

dlaczego Mary miałaby okłamywać Watsona. A jego brat, owszem tłumaczy coś Mary, ale zbyt krótko żeby jej powiedzieć: 'hej Sherlock żyje!' Nie sądzisz? Chyba że powiedział jej to wcześniej. Zresztą nie sądzę by Mary wiedziała.

ocenił(a) film na 8
Vanesa

kiedy mniej wiecej mozna spodziewać się 3 części? Sa juz jakieś informacje?

Vanesa

Mary pewnie nie wie, ale Mycroft na stówę wie i jakoś tym wszystkim pokierował ;)