2 zdecydowanie pobiła 1 ! Film zrealizowany z wielkim rozmachem, pełen ciekawych ujęć kamerzysty, śmieszny, nieprzewidywalny... aż do samego końca. To zdecydowanie film na obejrzenie więcej niż 1 raz :)
Polecam
W pierwszej części była zagadka,a tu niestety wszystko wiemy niemal od początku.
Ciekaw jestem czy bedzie 8,0 ? Kolejna fala ocen nastapi jak film wyjdzie na dvd/ pojawi sie w sieci. Mysle ze bedzie ósemka niedlugo :) Bo jest tendencja ze oceny z czasem wzrastaja na filmwebie.
A ja mam zdanie zupełnie odwrotne. Sądzę, że pierwsza część była mniej chaotyczna. Pierwsze 20-30 minut "dwójki" byłem strasznie zmieszany, pewne sceny był przedstawione zbyt szybko etc.
W którym miejscu ten film był nieprzewidywalny? Chyba, że nazwiemy nieprzewidywalnością chaos akcji, przy którym nie bardzo wiadomo gdzie się aktualnie bohaterowie znajdują i do czego zmierzają. Ujęcia kamery, spowolnienia i przyspieszenia dawane w zbyt dużej dawce tracą swą oryginalność. Poza tym brak tego co w Sherlocku najważniejsze, stopniowego rozwiązywania zagadki i tego magicznego momentu gdy nagle wszystko staje się zrozumiałe. Szkoda bo jedynka była sympatyczna, zabawna i miała swój klimat.