Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279955
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

2/10

ocenił(a) film na 2

Zawiodłem się niesamowicie bo podczas gdy pierwszy "Sherlock Holmes" (9/10) zdawał się zawierać masę nowatorskich rozwiązań to tutaj mamy tylko nieudaną powtórkę z tego co już było. "Gra Cieni" jest po prostu NUDNA.

ocenił(a) film na 3
pachomir

Zgadzam się. Pierwsza część była zdecydowanie lepsza. Na Grze Cieni strasznie się wynudziłem.

Torain

Najjaśniejszym aspektem Gry Cieni jest dźwięk i muzyka, reszta to powtórka z rozrywki i sprawdzone schematy. Zawiodłem się.

ocenił(a) film na 7
FRODOLIVES

Dokładnie, w pierwszą część jeszcze się wciągnąłem i chętnie oglądałem, lecz już Gra Cienie strasznie przynudzała, nie było w niej nic nowego ani specjalnego.

ocenił(a) film na 3
pachomir

Zgadzam się w 100%, nie mam pojęcia skąd taka wysoka ocena tego filmu. Jest beznadziejnie nudny, Właściwie nie wiadomo o co w nich chodzi, po cholerę gonią tego profesora...genialnymi przebłyskami wiedzą dokładnie w którym miejscu europy sie znajduje...no litości!!! Tragiczna kontynuacja, scenariusz pisany na kolanie, łączony z 5-ma innymi...3/10

ocenił(a) film na 6
pachomir

2-3 /10 żałosne ciekawe ile wystawicie gniotom w stylu Dwugłowy Rekin Atakuje ?

Dla mnie ta część jest gorsza od jedynki, za mało w nim akcji i intrygi, ale żeby wystawić mu notę 2-3/10 ... Sherlock Holmes przewraca się w grobie :(

tomucho77

Ja oceniam film w jego własnej klasie. "Megapirania kontra krokozaurus" to inna klasa, "Sherlock" inna. Jako światowe, rozrywkowe kino z rozmachem - nudy. 3/10, to max, co się mu należy. Jak Adamo wspomniał/a - nie wiadomo za bardzo o co chodzi, po co, a fabuła męczy, zamiast wciągać. Szkoda.

ocenił(a) film na 5
pachomir

zgadzam się poprostu nudna część zawiodłem się