spojler
spojler
spojler
spojler
Pomyślałem WTF?Sherlock Holmes ubiera? Co to za zakończenie? A tu nagle się pojawia
heheheh i to w prze komiczny sposób! Naprawdę końcówka jest genialna, zapiera dech w
piersiach!
Ogólnie film prze świetny, ale zdziwiła mnie bardzo śmierć ukochanej Sherlocka, Irene
Adler....byłem pewien że czarny charakter ją przetrzymuję.......do końca filmu liczyłem że się
pojawi......ehhhh
Adler jest bohaterką tylko jednego opowiadania "Skandal w Bohemii". W filmach jej rola jest zdecydowanie większa.
O tyle, o ile. Holmes MIAL zginac, definitywnie, ale histeria narodowa Brytyjczykow (doslownie) i naciski wymusily pisanie kolejynych czesci wbrew (tak: wbrew) woli autora.
bałem się że momentami ta część straciła trochę tego wspaniałego uroku jednak gdy pojawiały się sceny takie jak w zakończeniu od razu zmieniałem zdanie na temat 2 części sherlocka r.downey i jude law fenomenalni film bomba.
według mnie 2 część trzymałą poziom 1, klimat ten sam, a więc wszystko bardzo mi się podobało, miejmy nadzieję, że kolejna część powstanie i będzie równie dobra co poprzedniczki
Cóż w książce Holmes jakimś cudem przeżył walkę z Moriartym więc dalej jest historia na następny scenariusz do trzeciej części.
A ja pomyślałem że napiszesz o całej scenie w Szwajcarii. Urzekło mnie nawiązanie całej sceny w sali balowej do równolegle prowadzonej gry w szachy przez głównych graczy. Sala z podłogą w szachownice, pionki, dwaj gońce, itd. No i to przejście w końcówce w grę z pamięci. Naprawdę fenomenalne. Myślałem o 10/10 ale się opanowałem i jednak obniżyłem o jedno oczko za naginanie fizyki czy choćby sprawności Sherlocka po powieszeniu go za obojczyk.