Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279958
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

Szmira straszna. Nie polecam. Strata czasu!!!!!

ocenił(a) film na 8
tiltomasz

Szkoda,że aż tak źle oceniasz ten film,ale jak to się mówi: "Każdy ma swoje gusta i guściki"

ocenił(a) film na 7
tiltomasz

super mistrzu, ale takie opinie to można z miejsca wyrzucić do kosza.
albo argumentujesz swoją opinię, albo się z nią wstrzymaj bo cuchnie trollingiem.

ocenił(a) film na 4
tiltomasz

niestety muszę się zgodzić. Poprzednia część jest doskonała - wartka akcja, dobre pomysły, zupełnie nowy i świeży image Holmesa i Watsona, doskonała gra aktorska, świetnie pokazane relacje bohaterów (nawet drugo i trzecio planowych), zdjęcia, ogólny klimat, dobra historia. Gra Cieni to film trzy klasy gorszy. Fabuła logiczna ale nie porywająca. W dalszym ciągu nieźli Downey i Law. I to koniec plusów. Kiedy do jasnej cholery Holmes nauczył się karate??? podobał mi się obraz Holmesa-zawadiaki, ale to nie jest Chuck Norris. Aktorzy nie mieli szansy się pokazać bo cały czas walczyli, strzelali i uciekali. Rąbanka na okrągło. Scena w lesie żywcem wyciągnięta z kompanii Braci - tyle, że tam nie było tych zwolnień. Zwolnione ujęcia w poprzedniej części bardzo fajnie grały - tu jest ich za dużo - co trzecie ujęcie zwalnia!!! W skrócie - DUŻE OCZEKIWANIA i WIELKIE ROZCZAROWANIE

PS> Dlaczego Mycroft chodził nagi a Holmes tańczył z Watsonem??

ocenił(a) film na 4
voyano_wrecemocny

Uśmiałam się z tego Chucka Norrisa :) Zgadzam się z powyższym

ocenił(a) film na 9
voyano_wrecemocny

Ctrl-C i ctrl-V koledze nawet nie chciało się napisać nowego posta tylko skopiował swój wywód z innego wątku. Heh...
Co do filmu, to trochę przesadzacie, mnie osobiście bardzo się podobał i nie żałuję pieniędzy za bilet.
Argumentacja założyciela wątku jest niezwykle wyszukana...

ocenił(a) film na 4
photograph1

nie naprawia się czegoś co jest dobre, a znajomość skrótów ułatwia życie :)

ocenił(a) film na 9
voyano_wrecemocny

Coś co powtarzane w kółko w tej samej postaci przestaje być dobre.