Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279955
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

Nie wiem, jak wy ale ja mam nadzieję, że muzykę znów skomponuje Hans Zimmer, inaczej
- nie pójdę na ten film :)

ocenił(a) film na 6
syrahion

Jestem świeżo po obejrzeniu, sam film jest powyżej moich oczekiwań (spodziewałem się kolejnej produkcji nastawionej na efekciarstwo). Nie jestem obeznany w książkach Doyle'a, nigdy nie mogłem się za nie zabrać i chyba już tego nie zrobię, ale może to i lepiej dla mnie. Nie mam porównania, co może zepsułoby mi przyjemność z oglądania (typu łapanie się za głowę ,,co oni zrobili z tego Sherlocka, jak oni zepsuli postać" idt.). Film ROZRYWKOWY na wysokim poziomie.

Ale do tematu:
Muzyka jest genialna, [zwłaszcza kawałek "Discombobulate" i ten na skrzypcach (wybuchy beczek) "Not In Blood, But In Bond"] i przede wszystkim, jak to ktoś w pewnej recenzji ujął, bardzo "oryginalna, co rzadko się zdarza w tych czasach". Tak jak przedmówca - Zimmer albo nie oglądam - kropka

ocenił(a) film na 7
michalj007

:] Bez przesady panowie... ja tam pójdę (choć także mam nadzieje co do Zimmera).
Ja sam czytam (czytałem, bo niedawno skończyłem 3 książkę z opowiadaniami) i powiem wam, że mnie spokojnie odpowiadają obie wersje.

ocenił(a) film na 8
syrahion

pff Hansa do obsady chciałam dodać już w sierpniu ale we wrześniu odrzucił mi Bradddock
http://www.filmweb.pl/film/Untitled+Sherlock+Holmes+Sequel-2011-556864/contribut e/roles/1404953/3
widzę, że ktoś znowu go dodał i podał ten sam link źródłowy... powodzenia, oni chcą jeszcze inny odnośnik, ale kto wie może dodadzą go...
co do soundtracku to pierwsza część wryła się w pamięć mi i to bardzo ;) a Hans to mój ulubiony kompozytor ;]

syrahion

Uwielbiam soundtracki Zimmera, ten do SH jest wspaniały. Ale i tak pójdę na film, nawet jeśli ktoś inny zajmie się muzyką. Po prostu bardziej lubię Holmesa niż Zimmera;) Ale byłabym wniebowzięta, gdyby jednak ponownie można nacieszyć uszy dziełem Mistrza.

shizonek

No ja pójdę na pewno na Sherlocka, ale jeśli muzykę będzie tworzył Hans Zimmer to będzie to po prostu większa przyjemność, bo muzyka w jedynce była niesamowicie dopasowana!