Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279955
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

2 razy zabieralem sie do tego filmu i niestety dotrwalem tylko do polowy. Nudny jak cholera, moze i sporo akcji ma ten film ale jakos tak pokazana ze przy tym wszystkim sie tylko ziewa. Fabula tez bez sensu. Pierwsza czesc moim zdaniem duzo lepsza.

ocenił(a) film na 5
komandorfoka

Zgadzam się. Zupełnie się nie umywa do 1 w moim odczuciu. Zasnąłem na nim, później następnego dnia była męka podczas oglądania - patrzyłem co chwilę kiedy się skończy. Całkowicie mnie nie porwał, dłużył się, trochę nudy było - po prostu mnie nie wciągnął, oczekiwałem czegoś znacznie lepszego.

Alexypk

A mnie własnie wciagnał i to bardziej niz jedynka. Jedynka była bardziej powazna i mroczna, dwójka wrecz przeciwnie. Kilka scen rozlozylo mnie na lopatki poczuciem humoru, a sama akcja tez byla całkiem zwawa.

ocenił(a) film na 6
komandorfoka

W 100% się zgadzam!!!
Gdyby nie świetna gra Robert Downey Jr. to bym go nie strawił

komandorfoka

Pozostaje mi tylko pogratulować tobie że wytrwałeś do połowy.
Film jest tak nudny że nie wiem co miałbym jeszcze o nim powiedzieć,

ocenił(a) film na 5
demson

fajnie ze ktos podziela moje zdanie bo jak patrze na ocene jaka ma ten film to zastanawiam sie kto ocenil go tak wysoko.

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 5
Jojo693

aha
twoja sprawa

ocenił(a) film na 9
komandorfoka

Dla mnie film równie dobry co 1 część, akcja i efekty świetne, Holmes i Watson genialni, klimat ekstra. Błagam, wiecej takich filmów!!!

ocenił(a) film na 5
komandorfoka

Film jest przeraźliwie nudny...

ocenił(a) film na 9
andrew_co

Zależy gdzie oglądałeś. Gdybyś obejrzał w kinie byłoby inaczej, bo jak jest wielki ekran i ciemnota to nawet przeciętne filmy zyskują na atrakcyjności.

ocenił(a) film na 9
DonDominik

Ja ogladałem w domu przy zestawie 5.1 i 22" ekranie wiece nie mogłem się za baradzo poczuc jak w kinie, mimo to obie części mnie urzekły.

ocenił(a) film na 9
Charnooh

miło, że masz podobne odczucia jak moje :-] Brakowało mi tylko nieco celtyckiej muzyki z pierwowzoru.

użytkownik usunięty
DonDominik

Nie uważasz, że dobry film powinien wciągnąć nawet na starym telewizorze z tzw dupą. Wielu się udało, a o 3D ludzie nie słyszeli.

ocenił(a) film na 9

Uważam tak jak ty, ale przyznasz chyba, że jak nic cię nie rozprasza, masz ogromne głośniki i obraz na wielkim ekranie to działa magia kina lepiej. Miałem tak na filmie "Surogaci". W kinie spoko, ale jak obejrzałem w TVP to szału nie robiło.

użytkownik usunięty
DonDominik

Zgadza się, ale to świadczy w pewnym stopniu o wyższości formy nad treścią. Całkiem niedawno Przylądek strachu z De Niro na TVP na kilkunastoletnim TV i film mnie wciągnął mimo żałosnej jak na dzisiejsze czasy technologią.

DonDominik

Ja nie oglądam filmów od wczoraj, sprzęt mam dobry do oglądania. Jest wiele filmów, które mi się bardzo podobają. W tym filmie nie widzę nic, nie obejrzałem do końca bo był za nudny.

ocenił(a) film na 1
komandorfoka

100% zgoda. Nuuuuuuudaaaaa..... Nie dotrwałem do końca, a rzadko mi się to zdarza

ocenił(a) film na 8
komandorfoka

Pierwsza czesc lepsza ale nie mozna mowic tutaj o nuuuudzie troche za bardzo pokrecony i zagmatwany ale tak to okkk ;p
Jak dla mnie film dobry! polecam!

ocenił(a) film na 10
komandorfoka

Mi bardzo się podobał. Nie wiem która część lepsza bo oglądałem tylko 2, ale film świetny było to co najbardziej mi odpowiada w filmie akcja i humor :)

ocenił(a) film na 8
komandorfoka

Nie zgodzę się. To fakt ciężko się ogląda, dopiero za trzecim razem dokończyłem - poprzednie dwa zasnąłem. Mimo to film mi się podobał, uważam że jest dobrze zrealizowany z wyjątkiem scen w zwolnionym tempie, dopracowane detale, historyjka jak historyjka.

komandorfoka

Słaby, pusty, płytki. Najlepszy dowód na to, że same efekty specjalne nie załatwiają sprawy.
Kino to iluzja, dobre kino to takie, gdy się w tę iluzję uwierzy, tutaj nie było nic. Nie uwierzyłam ani obrazom ani historii ani nawet aktorom, jako że z pustego i Salomon nie naleje.

ocenił(a) film na 5
sjelo

popieram w 100%

ocenił(a) film na 4
komandorfoka

Generalnie to się zgadzam :) Ja chyba wytrzymałem do końca tylko dlatego, żeby nacieszyć zmysły Noomi Rapace (co poradzę, uwielbiam ją). Gdyby nie to, byłoby słabo.