Wybieram się z dziewczyną do kina - ona nie widziała pierwszej części, ja tylko urywkami. Czy dużo stracimy w tej sytuacji?
Jako takich powiązań nie ma, no chyba że postać Irene Adler, ale polecam Wam jednak najpierw oglądnąć jedynkę. 1 - bo to świetny film. 2 - bo od razu lepiej zapoznacie się z Sherlockiem Holmesem, Watsonem i Mary, więc łatwiej Wam będzie zrozumieć o co chodzi.
VVSZYSTKO stracicie ! Przecież to jest kontynuacja ! Na końcu 1 części jest vvyjaśnione o co będzie chodziło vv 2 części.
Lepiej obejrzyjcie 1 część bo jest tego vvarta, zrozumiecie dokładniej postać Holmesa i o co chodzi.
Powiem tak. Ja najpierw zobaczyłem dwójkę, a jedynkę dopiero następnego dnia. Za dużo nie straciłem, wiedziałem o co chodzi. Oczywiście jak zachowasz kolejność, będzie lepiej i jaśniej, to oczywiste ;)
miałam identyczną sytuację, najpierw obejrzałam dwójkę z chłopakiem i bawiliśmy się świetnie! dopiero wczoraj widziałam część 1. oczywiście jest powiązanie między nimi. ale nie straci się nic, naprawdę ;) szybko się połapiecie, jaki kto jest. lećcie do kina - warto!!! :)