Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279965
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

Wybieram się z dziewczyną do kina - ona nie widziała pierwszej części, ja tylko urywkami. Czy dużo stracimy w tej sytuacji?

ocenił(a) film na 8
Dantee10

Jako takich powiązań nie ma, no chyba że postać Irene Adler, ale polecam Wam jednak najpierw oglądnąć jedynkę. 1 - bo to świetny film. 2 - bo od razu lepiej zapoznacie się z Sherlockiem Holmesem, Watsonem i Mary, więc łatwiej Wam będzie zrozumieć o co chodzi.

Dantee10

VVSZYSTKO stracicie ! Przecież to jest kontynuacja ! Na końcu 1 części jest vvyjaśnione o co będzie chodziło vv 2 części.
Lepiej obejrzyjcie 1 część bo jest tego vvarta, zrozumiecie dokładniej postać Holmesa i o co chodzi.

ocenił(a) film na 9
Dantee10

Powiem tak. Ja najpierw zobaczyłem dwójkę, a jedynkę dopiero następnego dnia. Za dużo nie straciłem, wiedziałem o co chodzi. Oczywiście jak zachowasz kolejność, będzie lepiej i jaśniej, to oczywiste ;)

użytkownik usunięty
Dantee10

miałam identyczną sytuację, najpierw obejrzałam dwójkę z chłopakiem i bawiliśmy się świetnie! dopiero wczoraj widziałam część 1. oczywiście jest powiązanie między nimi. ale nie straci się nic, naprawdę ;) szybko się połapiecie, jaki kto jest. lećcie do kina - warto!!! :)

użytkownik usunięty
Dantee10

nie słuchaj jaanisza, traci się, traci. lepiej obejrzeć "jedynkę", ale jeśli nie macie takiej możliwości to mimo wszystko obejrzyjcie część 2. widzę, że minął już tydzień od tej wypowiedzi, ale i tak napiszę. : P