Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279958
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

Premiera

ocenił(a) film na 7

Już od zeszłego piątku mam zarezerwowane bilety, a co mnie dziwi to to że jeszcze dziś mozna kupić bilety (te do dupy) ale zawsze bo zawsze jak chciałem iść na premierę, to musiałem rezerwować bilety min. tyg wcześniej

ocenił(a) film na 10
sopelek_2

Hejka. Poproszę o małą recenzję na temat filmu (szczerą) , bo ja wybieram się troszkę później. I po cichu dodam, że mam słabość do filmów o Holmsie :-) pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
meredith_sidhe

a ja juz widziałem w USA! ale fajnie!

http://srecenzje.blox.pl/2012/01/Sherlock-Holmes-gra-cieni.html

meredith_sidhe

Film jest co najmniej równie dobry, jak część pierwsza. Można nawet pokusić się o stwierdzenie, że jest lepszy. W każdym razie mamy nienaruszone wszystkie elementy, które tak pięknie zagrały dwa lata temu: błyskotliwa gra aktorska, malownicze postacie, chemia między głównymi bohaterami, sceny walki, muzyka, humor i cięte dialogi (może nawet jeszcze lepsze) i ten fascynujący klimat Europy końca XIX wieku. Żyć, nie umierać dla takich sequeli:)

ocenił(a) film na 9
meredith_sidhe

Mówiąc krótko. Jeśli podobała ci się część pierwsza to z drugiej równie będziesz. :)

drrezed

ja idę do kina na ten film jutro i już się nie mogę doczekać, pierwsza część mi się niesamowicie podobała:)

ocenił(a) film na 10
meredith_sidhe

Ciekawe co piszecie. Z niecierpliwością czekam na wizytę w kinie :-) a przy okazji znalazłam coś takiego - ciekawostka z DużegoFormatu - polecam dla fanów Holmsa.
Holmesie, jesteś genialny
Jacek Szczerba2012-01-05, ostatnia aktualizacja 2012-01-05 14:31
Aktorski przewodnik po rolach Sherlocka Holmesa
Co do Waszych komentarzy, Pierwsza część bardzo mi się podobała, świetnie się na niej bawiłam z wielu powodów. Świetna gra aktorska, dobra muzyka, fajne ujęcia, dobry dowcip - a to wciąga. Zresztą mam słabość do wszystkich filmów o Holmsie :-). .
Widać że warto było zekranizować wszystkie opowiadania Arthura Conan Doyle'a.