Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279957
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

Wbija w fotel, wciągająca fabuła od samego początku... Zdaje mi się jednak, że jest w nim
więcej przemocy niż w 1 części a mniej intrygi jako takiej....czy to źle? zależy, co kto lubi.

ocenił(a) film na 10
Narine89

zgadzam się wbija w fotel, dzięki świetnej muzyce napięcie rośnie jeszcze bardziej. Myślę, że każdy coś w nim polubi:) Według mnie poziom jest utrzymany, a po pierwszej części naprawdę trudno to osiągnąć. Niesamowite sceny np. scena z jabłkiem, albo "przygotowanie omletu na śniadanie", można by wymieniać bez końca. Można by powiedzieć: cieszę się, że znów was widzę panowie:)

ocenił(a) film na 6
kedra09

A moim zdaniem zaledwie "dobry". O ile historia ciekawa (ale to nie zasługa scenarzysty), muzyka rzeczywiście dobra, o tyle po pierwsze za długi - szczególnie sceny ucieczek, które już się dłużyły a zostały dodatkowo przeciągnięte "artystycznymi zwolnieniami", a po drugie znacząca część humoru to tanie chwyty - groteskowy makijaż owszem, śmieszy, ale to łatwe ;) Podsumowując - całkiem miła rozrywka, ale arcydzieło to to nie jest. Szczególnie w porównaniu z pierwszą częścią.

MissMalvinka

Co do makijażu to podobny do Jokera z Mrocznego Rycerza.

Narine89

Więcej przemocy? Hmm... nie wiem, może... Ale co do intrygi, to akurat mam przeciwne zdanie. Sądzę, że w części pierwszej była dużo prostsza (ot, szaleniec, który chce władzy nad światem;). Teraz fabuła wciągnęła mnie w dużo większym stopniu.