Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279955
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

Czy to już pewne i ma ktoś potwierdzenie??

szymek_s

Bez sensu - nie ma Jude'a Lawa, który raczej na pewno wystąpi w sequelu, a jest Pitt, którego udział jest ..mocno wątpliwy, a najprawdopodobniej będący plotką (krążącą już od czasów filmowania 1szej części). Czy ta plota będzie żyła już wiecznie? :(

ocenił(a) film na 8
shizonek

A jeśli tak się stanie i wystąpi Pitt, według Ciebie się nie sprawdzi się w tej roli. Według mnie może to być bardzo ciekawe:)

szymek_s

Nie wiem, czy się sprawdzi, czy nie. Napisałam tylko, że ciągle się spekuluje o Pittcie, a to (jak na razie) plotka.
Osobiście Brad nie pasuje mi do tej roli, ale jak usłyszałam na początku, że Holmesa będzie grał RDJ, to też mi nie pasował. Więc się już nie odzywam, choć mimo wszystko wolałabym innego aktora do roli Profesora..

ocenił(a) film na 8
shizonek

Według mnie idealnie sprawdziłby się w tej roli Hugh Jackman. Tylko Jego widzę jako odtwórcę tej roli. Potrafi On świetną kreacje stworzyć. RDJ i Jackman w rolach głównych. Widzi mi się to :))

szymek_s

Mam nadzieje że reżyser zrobi to co chciał zrobić pisarz w Ostatniej zagadce i ostatecznie uśmierci Sherlocka Holmesa.Profesor Moriarty powinien być nieco starszą osobom niż Pitt.Jest tyle znakomitych aktorów starszego pokolenia.

ocenił(a) film na 8
wilk333

Law był genialnym Watsonem! Nie może go zabraknąć

ocenił(a) film na 9
Campanula

Zgadzam się Law był genialny ale RDJ rządzi jak zawsze perfekcyjnie zagrał niesamowita rola

tomtom321

Też się zgadzam z tym, że Pitt nie pasuje do roli Moriartiego ze względu na swój stosunkowo młody wiek i przede wszystkim... twarz ( :) ), która zupełnie odbiega od książkowego wyglądu profesora. Oczywiście, charakteryzacja może zniwelować młody wygląd, ale do pewnego momentu. Uważam także, że jest ona zbędna z uwagi na to, iż mamy bardzo wielu aktorów, którzy podołaliby tej roli, jak na przykład Alan Rickman.
Pozdrawiam!

DFingolfin

Zgadzam sie!!! Rickman w sposob idealny dopelnilby swietny i tak duet RDJ& Law :) Jest on swietnym aktorem i pasowalby duzo bardziej fizyczenie, wiekowo.

szymek_s

Pitt jeszcze oficjalnie nie dostał tej roli i szczerze mówiąc wg mnie ma małe szanse więc nie wiem co on tu robi.

szymek_s

Ja słyszałam, że w roli dr Moriarty pojawi się Daniel Day-Lewis. Ale też wolałabym Rickmana! :)