Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279958
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

WRAŻENIA PO PREMIERZE

użytkownik usunięty

Jakie są wasze wrażenia po premierze nowej części Sherlocka? Dla mnie z początku był nudny ale z biegiem czasu nabierał tępa i humoru. Zwłaszcza moment na kucyku i Holmes Kameleon ;)) 8/10

ocenił(a) film na 8

Jak dla mnie film był w porządku. Barwne postacie, ciekawa fabuła, muzyka uzupełniająca czasami mroczny, czasami wesoły, a czasami jeszcze dynamiczny klimat. Nie spodobały mi się jedynie momenty walki i ucieczki w lesie, ponieważ były kompletnie nierealistyczne i źle zrobione. Daję jednak zasłużone 8/10.

ocenił(a) film na 9
adzka22

właśnie wróciłem z kina i najlepszym komentarzem będzie to ,że na zegarek zerknąłem gdy był praktycznie koniec filmu!! czas zleciał błyskawicznie - czy lepsza była część 1 czy 2 ? trudno ocenić ,ale mam nadzieję ,że .... 3 będzie równie dobra jak poprzedniczki:)

ocenił(a) film na 10

niedawno oglądałam (jakieś 3 godziny temu) i strasznie mi się podobało!! jest to bardzo dobry film i pod względem fabuły, ale również pod względem wykonania.. strasznie szkoda mi było Irene... A najlepszy moment to obydwie sceny w pociągu... oraz wieczór kawalerski Watsona... normalnie Kac Vegas wymięka ;D

ocenił(a) film na 10
klein_bell

Genialny !

ocenił(a) film na 6

Imo. ciężko było połapać się w fabule. Scenarzyści nadrobili braki iście hollywoodzkimi wybuchami i strzelaninami, którym towarzyszyła epicka wręcz muzyka. Pierwsza częśc była lepsza, bo może tak bardzo się nie starała... Nie wiem, jak dla mnie był to przerost formy nad treścią.

użytkownik usunięty
Misa_Amane

1 część lepsza, ale jak na 2 część i tak dobrze wypadli, chociaż początek, tak jak powiedziałem był nudny. Podsumowując: i tak zdecydowanie warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 9
Misa_Amane

A moim zdaniem właśnie sequel fabularnie prezentuje się lepiej od jedynki, a nawet od książkowego pierwowzoru. Jako całość fabuła jest sensowna i dopięta na ostatni guzik. W czym ja czasem nie mogłam się połapać to szybkie sekwencje, w których Holmes coś rozkminiał, np. sekretne przejście we francuskiej restauracji. No, ale kto może nadążyć za Holmesem. :) Więcej szczegółów wyłapię na pewno przy drugim seansie.