Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279965
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

Zaginiona scena

użytkownik usunięty

Mam wrażenie, że w jednym z zwiastunów widziałam scenę, w której Sherlock pod przebraniem starca stoi w tłumie, a potem wraz z Watsonem idzie do mieszkania na Baker Street. Rozmawiają tam chwilkę (Holmes z tego co pamiętam, był chyba przebrany za listonosza) po czym temat schodzi na półkę z książkami Sherlocka. Watson mówi, że należała do jego przyjaciela, po czym odwraca się od starca, spogląda na półkę, znów wykonuje obrót a przed nim stoi Holmes (już bez przebrania) . Widząc to Watson mdleje.
Otóż będąc w kinie (a byłam w sali na 10 minut przed puszczeniem reklam i czekałam do końca ostatnich napisów) ów sceny nie widziałam. Gdy wróciłam do domu przejrzałam jeszcze raz każdy zwiastun i znów NIC! Możliwe jest, że ta scena była tylko moim snem (nie byłby to pierwszy raz kiedy na jakiś czas przed ekranizacją śni mi się scena z filmu) lecz mogłam też coś po prostu przeoczyć (choć nie opuściłam sali kinowej nawet na minutkę!) . Moje pytanie brzmi : widział ktoś tę scenę,czy mam urojenia??

ocenił(a) film na 7

nie było :( śmieszniejsze jest to że w jakimś behind the scenes walka z żołnierzami w lesie to była cała choreografia i trwała jakąś minutę a w filmie trwa jakieś 20s :D

użytkownik usunięty
stormtrooper36

to mam urojenia:D jak widać w filmie wszytko skrócą:) ale walko w lesie mimo wszystko była niesamowita

ocenił(a) film na 10

to samo było ze sceną, gdzie Holmes w pociągu jest przebrany za kobietę i odwraca się do Watsona. po tekście o nietrafionym przebraniu w trailerze puszcza tekst, który jest na odwrót w 1 części" ,,zabieraj to sprzed mojego nosa", ,,to jest w mojej ręce", ,,zabieraj to co w /twojej ręce sprzed mojego nosa" czy jakoś tak to było. w filmie nie było tej sceny. Holmes od razu się wpakował do przedziału

użytkownik usunięty
ignis_2

racja, ale dziwne jest to,że potem nawet w zwiastunie nie widziałam tej sceny..ktokolwiek widział?

użytkownik usunięty

już wiem!!!! to było w książce! sprawdziłam:D Ale jak to możliwe , że przyśnił mi się ten szalik Watsona...

ocenił(a) film na 9
ignis_2

To już chyba tradycja, że w Sherlocku opuszczają niektóre sceny ze zwiastunów. Przy pierwszym filmie wycięli "śmiałe" sceny z Irene Adler, a tutaj rzeczoną scenę z pociagu jak i pocałunek Sim i Holmesa (chwała im za to).

ocenił(a) film na 5
milkaway

A właściwie to co oni zrobili z Holmesem? Jak ktos czytał książki Holmesa to wie. A nieświadomi prawdy o Holmesie mówią sobie "Jednak Holmes nie był taki nadzwyczajny", a co zrobili z jego skrzypcami??

ocenił(a) film na 9
Ellen Page

Skrzypce były w jedynce (wizulanie tylko niestety), w dwójce Sherlock był zajęty ganianiem po całej Europie. :)

ocenił(a) film na 5
milkaway

chosdziło mi o jego rzępolenie

ocenił(a) film na 5

w Książce jest takie cos, ale watson nie mdleje ani nie rozmawiają o książkach

ocenił(a) film na 5
Ellen Page

ale czytałam tylko 3 pierwsze

użytkownik usunięty
Ellen Page

w "Powrocie Sherlocka Holmesa" właśnie tak jest:) polecam

ocenił(a) film na 5

Napewno jak będe w empiku to kupiemam narazie 5 części

ocenił(a) film na 6

Również nie ma w filmie sceny pocałunku jaka jest w zwiastunie owa scena... wielka szkoda. Miło by było popatrzeć sobie. :D

użytkownik usunięty
camelflo

Ja się cieszę że nie było sceny pocałunku:) Holmes mi nie pasuje do Sim