w dodatku bez żadnej zagadki. No cóż, ale poczekamy i zobaczymy.
No właśnie, może trailer pokazuje ten film jakokino akcji, ale bynajmniej nie słabe. Fabuła będzie się kręcić wokół zabójstwa austriackiego księcia. Myślę, że możemy oczekiwać więcej 'dedukcji' niż to trailer pokazuje. :)
Jaką jego wizję? On był najwierniejszy powieściowemu Holmesowi. Tam była mowa o psie do eksperymentów, nie było mowy o czapce, którą sobie ludzie ubzdurali i była 3 razy mowa o tym, że Holmes się boksował. To znaczy, że Guy był najwierniejszy książkowemu Holmesowi.
Hm, niewiele widziałam filmów o Holmesie poza tym Ritchiego, ale wydaje mi się, że nazwanie go "najwierniejszym książkom" to lekka przesada. W filmie jest dużo, dużo więcej akcji, mniej dedukcji, a charaktery bohaterów dość mocno różnią się od książkowych (chociaż mi akurat to nie przeszkadza).
Pod tymi względami tak. Smaczków dla fanów jest sporo. Brakuje Opium kurde xD. Styl budowy filmu jest w stylu Ritchiego. Oglądałeś jego inne filmy?
Poprzednia część świetna, a o tej dowiedziałem się jakieś 3h temu od kumpla. Zwiastun pierwszej części również nie był imponujący, a tu patrzcie film bardzo ciekawy, a kino akcji to nie jest dla ścisłości kolego.