Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279955
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

że będzie jeszcze trzecia część, i czwarta, i piąta i w ogóle, mogę ten film oglądać tysiąc razy! świetna realizacja, a na dokładkę Robert! :D

ocenił(a) film na 8
aleeexandrine

W 100% się z Tobą zgadzam, Genialne kino !

ocenił(a) film na 8
aleeexandrine

Dokładnie, jakiś czas temu, widziałem część pierwszą, z 2009 roku. Ostatnio zobaczyłem tą, i czuję niedosyt, żądam trójki :D.

ocenił(a) film na 8
Writer

Materiału książkowego jest jeszcze na 10 filmów.:>

ocenił(a) film na 10
Bodzepor

książka to już w ogóle coś pięknego ;p

ocenił(a) film na 8
aleeexandrine

Książki jak już.

ocenił(a) film na 10
Bodzepor

czytałam jedną ;)

ocenił(a) film na 8
aleeexandrine

To zostało ci jeszcze 8 do przeczytania.:>

ocenił(a) film na 10
Bodzepor

Wszystkich książek i "książeczek" Doyle'a było 57

ocenił(a) film na 8
eolsen68

Tak, ale to było kiedyś.
Obecnie seria najczęściej jest wznawiana w postaci 9 książek - 4 powieści i 5 zbiorów opowiadań.

ocenił(a) film na 10
Bodzepor

czytałam jedną + jeden zbiór opowiadań, długa droga przede mną, wiem, ale podołam :D

ocenił(a) film na 10
Bodzepor

A tak, mam bardzo grubą książkę pt. "Księga wszystkich dokonań Sherlocka Holmesa" Wszystkie książki są super i nigdy nie nudzą

ocenił(a) film na 8
eolsen68

Widziałem tę wersję w księgarni, toż to istny potwór, przyłożyłbyś tym komuś w głowę, to padłby na miejscu martwy.:P

ocenił(a) film na 8
aleeexandrine

A jak nie, to na znak protestu będziemy nosić czarne opaski, podobnie, jak kiedyś zrobili fani twórczości Doyle'a.:P

ocenił(a) film na 8
aleeexandrine

Ale ja bym się nie martwił zbytnio o to, czy kolejne części będą, czy nie, bo jak film przy budżecie 125 milionów zarabia 550, to następne części są jak amen w pacierzu.

ocenił(a) film na 10
aleeexandrine

jak dla mnie trochę słabsza część od 1, lecz nadal bardzo dobra. bardzo lubię grę Roberta trzeba przyznać, że filmt Iron Man jak i Sherlock Holmes zagrał znakomicie i z checią zobaczę inne filmy, w których zagrał.

ocenił(a) film na 7
aleeexandrine

Jak czujecie niedosyt, to lepiej obejrzyjcie Sherlocka BBC (obecnie 3. miejsce na FW w serialach), a w ogóle zapomnicie, że ten film istniał.