13/14 latka? niby jest napisane,że w multikinie +15,ale w pozostałych kinach nie ma jako tako ograniczenia...
nie prawda... jest jak najbardziej, pracuję w kinie na kasach już jakiś czas.. ^^ ale przyznaję, dużo zależy od podejścia człowieka, który kupuje bilet i tym podobne.. jedne giermek skakał do okienka, że prosze o legitymacje, której nie miał podbitej i dostał bilecik cały, ludzie, którzy umieją rzec "no huj, nie mam" czy "przepraszam, zapomniałem" często są odprawiani z tekstem "spoko, tylko prosze , serio proszę, mieć legitkę na raz następny"... z wiekiem nikt sie raczej nie bedzie strzepił o 2 miesiace
i stety/niestety wiekszosc filmów dystrybutor poszczua jako "bez ograniczeń" co spraw, ze kazdy moze na to isc (Harry potter 7/2 był "bez ograniczeń" choc film teoretycznie powinien być 12+ albo 15+... ale jakby miał być 15+ to lepiej go puścić b.o. niż z jakąkolwiek banderą (wtedy kino odpowiada za limit wiekowy, a kina zazwyczaj to rybka)
nie bez ograniczeń, a brak informacji jest zgubny, bo wtedy jako kasjer nie możesz powiedzieć za bardzo że ograniczenie jest od 12/15 mimo że wiesz że inna siec takie ma.
A co do piły to auxil trafiłeś na zmęczonego/ wkurzonego kasjera :P pech
hym... w Polsce wpuszczą cie na wszystko ;p nie raz widuje się małe dzieci na horrorach albo filmach typu Pirania (bo tego horrorem nie można nazwać... ewentualnie czarna komedią ;p)
bo właśnie chcę brata zabrać,który jest w tym wieku :D mam nadzieję,że wejdziemy
jak już będzie miał bilet, to go wpuszczą, ale biletu by mu mogli nie sprzedać, bo mi kiedyś nie chcieli (dawno temu).
jeżeli jesteś pełnoletnia to na 100% wejdzie, bo możesz wystąpić jako jego opiekunka prawna, a jeżeli masz mniej niż 18, to wejdzie na 97%
ja pracuję w kinie i czasem się zdarzy, że kogoś nie wpuszczamy, ale to tylko gdy np przychodzą jakieś 12/13 i chcą iść na jakiś horror czy coś. ale jak ktoś idzie razem ze starszą osobą i to na taki film to raczej problemu nie robimy;p
no chyba, że ktoś kozaczy i cwaniakuje :) ale tego to nikt nie lubi;p
Dokładnie;) Na ten film i 10latka bym wpuścił, na pewno w tv gorsze rzeczy oglądał.
dzieci wchodza na filmy mimo ograniczenia bo rodzice go zabierają, to strasznie jak nieraz nasrane maja pod kopuła rodzice, miałam np przypadek faceta który zabrał na Harrego 7/2 4 letnia dziewczynke i miał ograniczenie gdzies juz nie mówiac o tym co sie stanie z jej psychika tez mial głeboko