Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279958
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

wpuszczą

ocenił(a) film na 8

13/14 latka? niby jest napisane,że w multikinie +15,ale w pozostałych kinach nie ma jako tako ograniczenia...

sabinaba

byłam w kinie to wpuścili, w ogóle to film świetny, polecam

sabinaba

w polsce nie ma czegos takiego jak ograniczenia wiekowe.

bubble_factory

no właśnie, w Polsce się wpuszcza na wszystko

ocenił(a) film na 8
Vaylander

dzieki ;)

sabinaba

aaa mnie nie chcieli wpuscic na Piłe bodaj 4 bo byłem miesiac przed 18tka :)

ocenił(a) film na 5
bubble_factory

nie prawda... jest jak najbardziej, pracuję w kinie na kasach już jakiś czas.. ^^ ale przyznaję, dużo zależy od podejścia człowieka, który kupuje bilet i tym podobne.. jedne giermek skakał do okienka, że prosze o legitymacje, której nie miał podbitej i dostał bilecik cały, ludzie, którzy umieją rzec "no huj, nie mam" czy "przepraszam, zapomniałem" często są odprawiani z tekstem "spoko, tylko prosze , serio proszę, mieć legitkę na raz następny"... z wiekiem nikt sie raczej nie bedzie strzepił o 2 miesiace

i stety/niestety wiekszosc filmów dystrybutor poszczua jako "bez ograniczeń" co spraw, ze kazdy moze na to isc (Harry potter 7/2 był "bez ograniczeń" choc film teoretycznie powinien być 12+ albo 15+... ale jakby miał być 15+ to lepiej go puścić b.o. niż z jakąkolwiek banderą (wtedy kino odpowiada za limit wiekowy, a kina zazwyczaj to rybka)

Spikeder_Supertramp

nie bez ograniczeń, a brak informacji jest zgubny, bo wtedy jako kasjer nie możesz powiedzieć za bardzo że ograniczenie jest od 12/15 mimo że wiesz że inna siec takie ma.
A co do piły to auxil trafiłeś na zmęczonego/ wkurzonego kasjera :P pech

sabinaba

hym... w Polsce wpuszczą cie na wszystko ;p nie raz widuje się małe dzieci na horrorach albo filmach typu Pirania (bo tego horrorem nie można nazwać... ewentualnie czarna komedią ;p)

ocenił(a) film na 8
Fairo

bo właśnie chcę brata zabrać,który jest w tym wieku :D mam nadzieję,że wejdziemy

sabinaba

jak już będzie miał bilet, to go wpuszczą, ale biletu by mu mogli nie sprzedać, bo mi kiedyś nie chcieli (dawno temu).

ocenił(a) film na 8
darek12322

ja mu kupię,potem to już kwestia wejścia ;))

sabinaba

jeżeli jesteś pełnoletnia to na 100% wejdzie, bo możesz wystąpić jako jego opiekunka prawna, a jeżeli masz mniej niż 18, to wejdzie na 97%

ocenił(a) film na 8
darek12322

rocznikowo tylko mam 18 :D

sabinaba

i tak pewnie wpuszczą ;)

ocenił(a) film na 8
darek12322

ja pracuję w kinie i czasem się zdarzy, że kogoś nie wpuszczamy, ale to tylko gdy np przychodzą jakieś 12/13 i chcą iść na jakiś horror czy coś. ale jak ktoś idzie razem ze starszą osobą i to na taki film to raczej problemu nie robimy;p

no chyba, że ktoś kozaczy i cwaniakuje :) ale tego to nikt nie lubi;p

ocenił(a) film na 8
kubazuk92

raczej spokojni będziemy. dzięki :)

ocenił(a) film na 10
kubazuk92

Dokładnie;) Na ten film i 10latka bym wpuścił, na pewno w tv gorsze rzeczy oglądał.

kubazuk92

dokładnie jak się stawisz, to na bank nie wejdziesz :D

Fairo

dzieci wchodza na filmy mimo ograniczenia bo rodzice go zabierają, to strasznie jak nieraz nasrane maja pod kopuła rodzice, miałam np przypadek faceta który zabrał na Harrego 7/2 4 letnia dziewczynke i miał ograniczenie gdzies juz nie mówiac o tym co sie stanie z jej psychika tez mial głeboko

ocenił(a) film na 8
sabinaba

Ale ten film jest od 12 lat to czemu mieli by nie wpuścić

ocenił(a) film na 8
olekzb

nie wszędzie :/

http://multikino.pl/pl/filmy/sherlock-holmes-gra-cieni/

ocenił(a) film na 10
sabinaba

bo w Multikinie te ograniczenia przy niektórych filmach są śmieszne...

ocenił(a) film na 8
marpolek

wpuścili,bez gadania