PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Bez pojecia

ocenił(a) film na 10

wolfen3_2 tu się chłopie nie znasz na filmach jak sherlock jest nudny to normalnie żal mi ciebie...

ocenił(a) film na 1
lukas_ino

"tu się chłopie nie znasz na filmach jak sherlock jest nudny to normalnie
żal mi ciebie"

A mi żal jest ciebie chłopcze. Popatrz na swoją wypowiedź. Ja się nie znam
na filmach bo ten był dla mnie nudny ? :) Ile ty masz lat ? 12 ? Co to
znaczy znać się na filmach ? Film był i jest nudny i moje zdanie podziela
sporo osób wypowiadających się tutaj. Podejrzewam że podróbka asylum będzie
lepsza :D

wolfen3_2

a dla mnie film po 10 już z kolei oglądzie nadal zachwyca. jak dla mnie jest to 2 udana ekranizacja Holmesa - zaraz po parodii Monty Pythona. zaznaczam że czytałem wszystkie książki o Sherlocku i nie przeszkadza mi nowy sposób pokazania tematu.

ocenił(a) film na 5
lukas_ino

Ja podobnie jak wolfen3_2 wykazuje sie chyba calkowita ignorancja wobec takiego dziela filmowego jakim jest "Sherlock Holmes".
Jezeli o atutach - to nalezy oddac tworcom, ze starali sie (udalo sie) oddac klimat i nastroj Londynu tamtych lat.
Obsada filmu na prawde ok, udany duet jednym slowem ( jakby nie bylo Zloty Glob dla RDJ). No i na tym koniec, jesli chodzi o pozytywy...bardzo mnie film wynudzil... - okazuje sie, ze polaczenie komedi z kryminalem nie jest jednak takie latwe...

Jednym slowem nuda... przepraszam, nie znam sie

ocenił(a) film na 10
lukas_ino

No to proszę najwspanialszych krytyków filmowych o napisanie mi jakie filmy spełniają wasze oczekiwania

ocenił(a) film na 6
lukas_ino

Przykro mi to mówić ale niestety mnie też film nie zachwycił :/ i naprawdę mi żal z tego powodu bo przygotowałam się na dobre kino. dodać trzeba że faktycznie, humor jest, nawet się pośmiałam, zdjęcia nieco przypominają "300", ale dobre kolory, RDJ i JL też w porządku, ale czegoś mi tu brakło :/ nie za bardzo spodobał mi się pomysł stworzenia jakiegoś bractwa i poszukiwanie zmartwychwstałego kolesia :/ mógłby być nieco bardziej rzeczywisty. Lubię filmy przygodowe, zagadki, dedukcję itd (i tu zwłaszcza spodobała mi się inwigilacja narzeczonej Watsona) a tutaj niestety po 20 minutach zaczęłam ziewać :/ tak smutno mi trochę, bo spodziewałam się dobrego filmu, a wyszedł przeciętny. Ale to tylko moje subiektywne zdanie, może ja też się nie znam na filmach :)

ocenił(a) film na 6
misia71

Zaznaczam sobie że nie znam literackiej wersji Sherlocka, więc jeśli fabuła jest na podstawie książki to przyznaję się do porażki :) niestety nie zmienia to faktu, że się wynudziłam :)

misia71

Fabuła bazuje na różnych opowiadaniach, a raczej wyciąga z nich różne motywy (Holmes po dwóch miesiącach nic nie robienia wystrzeliwujący w ścianie inicjały V.R., kilka cytatów, czy pomniejszych postaci - inspektor Lestrade zajmował się tylko sprawą psa Baskerville'ów, z tego, co pamiętam).