PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Doskonała rozrywka

ocenił(a) film na 10

Super rozrywka. Doskonale się bawiłam w kinie. Downey malowniczy, dosłownie oka nie można od niego oderwać, Law jako Watson energiczny, świetny - nie to, co do tej pory.
Oryginalny soundtrack i w ogóle.. cały film jest bardzo dobrze "skonstruowany":)

użytkownik usunięty
teyoo8

zgadzam się w stu procentach. Dodam jeszcze od siebie świetnie skonstruowaną akcję i niezłe efekty specjalne oraz ciekawą fabułę.

ocenił(a) film na 9

widziałam film już 6 razy i nadal mi się nie znudził, Rola Sherlock'a zagrana genialnie ;) uwielbiam jego teksty i zachowanie, Downey - mistrzostwo świata, nie jestem w stanie wyobrazić sobie innego aktora w roli Holmsa

Kot_11

Wow.. 6 razy.. podziwiam. Ja w kinie byłam 2 razy, ale spokojnie - nadrobię to, jak SH wyjdzie na dvd/br:)

teyoo8

Wczoraj obejrzałam "Sherlocka Holmesa" po raz drugi i jestem pewna, że jest to jeden z filmów, który mogłabym oglądać nieustannie.

W roli głównego bohatera nie wyobrażam sobie nikogo innego, Robert Downey Jr jest geniuszem i świetnie oddał urok i charakter Holmesa. Wybór Jude'a Law także był bezapelacyjnym strzałem w dziesiątkę, a piękna Rachel McAdams dodaje wiele uroku do tej produkcji.

Żałuję, że film nie dostał Oscara ani za scenografię ani za muzykę.