PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Naprawdę bardzo dobry film! Utrzymany na wysokim poziomie z zupełnie nową oprawą
scenariusza. Wyśmienita gra tytułowego Holmsa i nie wiele ustępującego mu Watsona.
Świetna reżyserai i efekty specjalne ... do tego muzyka też niczego sobie :) Mamy na razie
dopiero styczeń lecz mogę śmiało stwierdzić że to najlepszy film jaki wyszedł w tym roku
... zobaczymy co będzie dalej :) Końcówka jednoznacznie wskazuje że będziemy mieć
kontynuacje hitu ... i dobrze , 8/10 moim skromnym zdaniem :) Polecam !

ocenił(a) film na 9
Adash

"najlepszy film jaki wyszedł w tym roku"- lecz mamy dopiero styczeń, drogi Watsonie ;) [no dobra, pierwszy dzień lutego, ale nie czepiajmy się szczegółów ;)]
a tak serio: mnie też spodobało się takie spojrzenie na tego bohatera, że juz nie wspomnę o znakomitej grze aktorskiej (Robert Downey Jr. spokojnie tłumaczący swoje odkrycia wisząc na szubienicy zupełnie mnie rozbroił ;D)
uwagi warta jest także ścieżka dźwiękowa tego filmu, wykonana moim zdaniem na najwyższym poziomie (z tego co pamiętam przez Hansa Zimmera)
także dałem 8/10, ponieważ uważam, że film jest "bardzo dobry" (w zasadzie im dłużej myślę o tym filmie tym bardziej nie wiem czy nie zmienić tej oceny na 9/10, ale nic- jeszcze pomyślę ;p)

ocenił(a) film na 9
Koxinga

Dobry film, a propos na końcu, gdy lord Blackood spadał i powiesił się na łańcuchu to głowa powinna zostać oderwana od tułowia po upadku z takiej wysokości, ale to by było zbyt drastyczne ;).

Koxinga

Tak, "wiszący" Holmes był świetny;)
Ja śmiało dałam 10/10.. wychodzę z założenia, że jeśli film jest dobry, w swoim gatunku, i nie tylko zresztą, to po co się ograniczać. Jako przygodówce nic mu wszak nie brakuje:)

ocenił(a) film na 8
Adash

Odświeżenie tematu przysłużyło się Holmesowi. Dobrana para bohaterów, dobre
zdjęcia i wspaniały wiktoriański klimat epoki. Ogółem 9/10. Świetne kino i
co najważniejsze baaardzo ciekawe spojrzenie na przygody najsłynniejszego
detektywa na świecie. No i ten angielski humor - fantastyczne.
Polecam! i pozdrawiam Filmwebowoczow!

użytkownik usunięty
Adash

ja oceniłem film tylko 6/10 spodziewałem sie o wiele wiecej tajemniczosci a tu wszystko bylo o latwiej przewidziec
oprocz trudnych wyrazen i słow kilku ciekawie wykonanych scen nie ma nic szczególnego

użytkownik usunięty

jesli chodzi o efekty i o ciekawsza fabułe o wiele lepszymi filmiami sa nowe produkcje chodzby takie jak ksiega ocalenia, gamer czy prawo zemsty

Gamer to chała. Gdzie tu porównanie do Holmesa.. Zresztą, fabuła to tam raczej nietęga i mało oryginalna.