PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Gnuśnych hollywoodzkich kretynów nie stać już na wymyślenie czegoś nowego. Kręcą więc remaki i rozćiągają prastare pomysły niczym kura smarki, żeby zbić trochę kasy na sprawdzonym tytule. Tylko patrzeć, aż ktoś zrobi Hamleta 2 (bo czemu nie?). Ta durna Ameryka wszystko pożre, przetrawi i wyrzyga. Teraz sprofanowali poczciwego Sherlocka Homles`a.

ocenił(a) film na 8
ziggy_stardust

Ahh, ale z tego co słyszałem, ten film ma więcej wspólnego z postacią Sherlocka niż wszystkie pozostałe razem wzięte. Osobiście, przed wygłaszaniem mowy, że "zjebali postać Sherlocka" etc najpierw mam zamiar zapoznać się z jakąś książką o nim.

ocenił(a) film na 8
ziggy_stardust

Od kiedy przepraszam Guy Ritchie jest gnuśnym hollywoodzkim kretynem? Widziałeś w ogóle jakieś jego wcześniejsze produkcje czy gadasz tylko po to żeby sobie...pogadać?

ocenił(a) film na 8
ziggy_stardust

Straszne, po prostu straszne! A może lepiej by Ci się żyło, gdybyś
podchodził do kina (i nie tylko) z odrobiną luzu? Film moim zdaniem bardzo
fajny i dowcipny i nawet jeśli nie traktuje tematu bardzo poważnie, co z
tego? A Guy Ritchie jest Brytyjczykiem.

ziggy_stardust

Ziggy stardust, tacy ludzie jak ty to istne utrapienie. Zero dystansu, zero luzu, nadużywanie patetycznych słów jak "profanacja"..
W dodatku nie wiesz, o czym piszesz. Ja czytałam wszystkie opowiadania o Sherlocku Holmesie i muszę powiedzieć, że obecny film jest naprawdę bliski oryginałowi literackiemu (czego nie można powiedzieć o większości poprzednich ekranizacji). Jak można więc zarzucać profanację?

A Holmes nie był taki poczciwy.. ;))