PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Świetne wykonanie. 9/10. P.S Cała seria Dr.House jest inspirowana Sherlockiem Holmesem, to sam Laurie powtarzał w wywiadach wielokrotnie, pseudofani..

ocenił(a) film na 9
spoxgreq

Dla mnie też 9/10. Świetna gra aktorska. To co mi się podobało, to akcja, która trzymała w napięciu, tajemniczość. Świetnego klimatu dopełniła muzyka.

ocenił(a) film na 7
fanmanu

Housa też dostrzegłem,dla mnie to zapowiedź powrotu Ritchego do formy ale to tylko bardzo dobre kino rozrywkowe z cyklu obejrzeć i zapomnieć,nic więcej,więc dla mnie 8 czy 9/10 to gruba,gruba przesada mimo że bawiłem się świetnie do samego końca to nie mam potrzeby posiadania tego filmu na własność o oglądania go po raz kolejny.

ocenił(a) film na 8
spoxgreq

bardzo solidny film. nie arcydzielo, ale przemyslany, klimaciarski, dobrze zagrany. dla fanow ksiazkowego holmesa wreszcie druga mlodosc watsona. w ksiazkach zawsze strasznie przynudzal, a tu nie dosc, ze fajna postac, to jeszcze bardzo dobrze zagrana przez juda law. no a sam robert downey jr, to osobny temat - bardzo charyzmatyczny aktor wreszcie w mega dobrej formie.
zdziwilem sie tym, ze akurat za taki film wzial sie guy ritchie. ale widac jest bardziej uniwersalny niz sie po nim spodziewalem. generalnie rzecz biorac - polecam. naprawde dobra zabawa.

ocenił(a) film na 8
donmelonio

dobra zabawa, ale nie na najwyższym poziomie, od strony aktorskiej świetny, Pierce jak zwykle zrobił konkretny film, ale jeśli chodzi o intrygę to nie była tak wciągająca jak w innych filmach o Holmesie, mam nadzieję, że kontynuacja przebije tę część. Ocena jak najbardziej dobra, warto zobaczyć nowy wizerunek Sherlocka, nawet jeśli się jest miłośnikiem oryginału.

G_R_Z_3_C_II_U

"Pierce jak zwykle zrobił konkretny film"

Chciałeś chyba napisać Ritchie? ;)

ocenił(a) film na 8
shizonek

oczywiście, że chciałem napisać Ritchie, mój błąd...

ocenił(a) film na 8
spoxgreq

dobry film, mocne 8; krótki co dla mnie jest jego wadą bo po pierw zych 40 minutach akcja się przyjemnie rozkręca a nie przyjemnie szybko kończy gdyby był dłuższy dostarczył by więcej przyjemności z oglądania go ;]

dromor

No ja też wolałabym, żeby był dłuższy;) Tak miło się oglądało, że możnaby patrzeć jeszcze z godzinę:P

ocenił(a) film na 9
spoxgreq

mi się podobał, taki jak trzeba w sam raz. miesiąc od premiery a jeszcze się utrzymuje na top nowości(czy coś). Nie męczy. Jeżeli będę kręcić kontynuację to mam nadzieje że tego nie zepsują, bo z chęcią bym obejrzała w takim tonie następny film..

ocenił(a) film na 7
sollen

Kapitalnie przedstawiony Londyn tamtych czasów.London Bridge w budowie,stocznia,ulice,architektura itd.Super klimat i treść.Solidne kino.7/10

ocenił(a) film na 8
GrimReaper76

jestem świeżo po obejrzeniu i oceniam pozytywnie; dalabym 7 bo wrazenie zrobila na mnie scenografia i dbalość o szczegóły (buty Watsona zrobione są ręcznie, co widac po wielu gwoździkach wbitych w podeszwy :)); miałam wątpliwości co do takiego przeorażenia boghatera, do którego przypisane wydawały się być cechy takie jak skromność, uprzejmość, schludność, dokładność itd. a tu coś zupełnie innego! no ale wypada to wszystko fajnie:) i ta złożona intryga - podziwiam pomysłowość twórców!

ocenił(a) film na 7
spoxgreq

To chyba sherlock był inspirowany Dr House, nie? Bo przeciez był zrobiony dużo wcześniej.

Fanek_3

Nie był robiony dużo wcześniej, Sherlock Holmes ma ponad 100 lat.