Doszukalem sie tylko 1 nominacji. Za najlepsza muzyke, ktora faktycznie byla fenomenalna; ale czy 1 nominacja to nie jest troche za malo jak na tak swietny film? :P
Nie wiem, czy ktoś się ze mną zgodzi, ale powinna jeszcze być nominacja za zdjęcia, które moim zdaniem zrobione były genialnie, dawno nie było filmu, w którym zwróciłbym na to uwagę, w sensie oczywiście pozytywnym.
PS
Za kostiumy nie ma nominacji dla Sherlocka, czyli faktycznie tylko dwie.
Dokładnie! Zdjęcia - powinna być nominacja! Są fantastyczne!
Żałuję, że tak mało nominacji :(
Polecam bardzo film.
Pewnie, że mało. Ja bym jeszcze dorzuciła nominację dla RDJ za rolę pierwszoplanową oraz za kostiumy. Dobrze, że jest za muzykę (nie wyobrażam sobie innej sytuacji niż zwycięstwo;) i scenografię.
Ale brakiem nominacji dla Downeya jestem rozżalona. Naprawdę mu się należała.. :(
Popieram- zagrał genialnie. Na pocieszenie ma Złoty Glob, ale wiadomo- Oscar to Oscar. Szkoda:(:(:(
Dokładnie... za mało nominacji. Powinien być nominowany za zdjęcia, kostiumy, muzykę (i oby wygrał! bo uwielbiam Hansa Zimmera xD) i najlepszy aktor. Ale liczmy, że choć 1 oskara zgarnie :)
Filmu jeszcze nie oglądałam, ale ciesze sie ze jest nominowany za muzyke, ktora robil moj ulubiony kompozytor Hans Zimmer, wiec napewno jest wspaniala ^^
HollyShort - tak, jest wspaniała. Ja również uwielbiam soundtracki Zimmera.. chyba mogę śmiało powiedzieć, że jestem jego fanką już od czasów "Gladiatora":)
Podoba mi się to, że Zimmer potrafi zachować swój charakterystyczny styl, i jednocześnie nadać każdej ścieżce oryginalność. W dodatku bardzo dobrze potrafi dopasować muzykę do filmu, dodatkowo sprawiając, że to nie jest tylko "muzyka ilustracyjna", a pełnoprawny element składowy filmu, jego ozdoba, dodająca całości wyrazu.
Ale się rozpisałam.. ;)