Witam, w filmie brakuje kilku scen które były ukazane w zwiastunach m.in. scena walki Holmes,a z Irene, gdy ta wyciąga z włosów "spinkę-nóż", a następnie kopie Holmes'a w krocze. Scena z Irene pochylającą się w sexownym wdzianku. Nie zauważyłem też w filmie sceny gdy Holmes rzuca młotkiego w tego wielkiego gościa... Ktoś ma jakieś informacje co do tych scen oraz informacje otym jakie sceny zostały wyciete z filmu lub ostatecznie zastąpione innymi?
Też to zauważyłem, tym bardziej, że najpierw obejrzałem film, a dopiero potem zwiastun. Ale film i tak rewelacyjny, więc może te sceny po prostu nie miały większego znaczenia. ;)
No film rewelka. Sceny może i nie miały znaczenia, ale zobaczyć Rachel w takim stroju - bezcenne xD. A co do sceny z młotkiem jednak jest ona w filmie. Orientuję się ktoś może czy wyjdzie na DVD jakaś wersja rozszerzona?
Biorąc pod uwagę przebieg rozmowy w scenie w pokoju hotelowym są to raczej alternatywne sceny do tych, które zobaczyliśmy, niż sceny wycięte - Raczej nie ma co liczyć na wersję rozszerzoną o nie, chyba tylko na zbiór scen alternatywnych (Takie coś było m.in. w "Ataku Klonów", czy "Beowulfie" - Sekwencje, które potem zostały zastąpione przez dokrętki).