PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

właśnie przestałam szanować znaczek 'filmweb poleca'
nieodwołalnie

fly_in_the_jar

kogo to obchodzi..

..............................

fly_in_the_jar

Tylko się nie popłacz.

<podobno za krótki>

fly_in_the_jar

Widze ze kolezanka ma problemy ze sobą... radze udac sie do psychologa, zreszta sam nie wiem czy sie nie wybiore, bo po ocenach niektórych filmów, które zobaczyłem na twoim profilu zaczalem sie czuc conajmniej nie swojo...

ocenił(a) film na 10
fly_in_the_jar

Czy mamy zamówić mszę za stracone złudzenia?

fly_in_the_jar

A ja się zgadzam z wypodzią fly_in_the_jar ...

Film nie jest wciągający, więc po co poleca się coś takiego? To nei tylko moja opinia, ale też opinia moich znajomych!

ocenił(a) film na 10
kAdamek

Jeśli chodzisz na filmy tylko dlatego, że ma znaczek "Filmweb poleca", a nie interesuje Cię ich gatunek lub temat, to czemu się dziwisz?

(Film jest wciągający, to nie tylko moja opinia, ale też opinia moich znajomych i rodziny!)

Nicze

Dobrze. To Twoje zdanie, szanuje.
Ale zdanie moje i większości moich znajomych jest inne. Każdy może mieć inne zdanie, prawda?

A chodziłem i chodzę na różne filmy, nie zwracając uwagę czy film jest polecany przez filmweb czy nie.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
fly_in_the_jar

Ja już dawno przekonałem się, że znaczek "Filmweb poleca" jakości nie gwarantuje.
(Tsotsi).

southmilpitas

Znaczek "filmweb poleca" ma za zadanie tylko sugerować na jakie filmy warto się wybrać! Redakcja oznacza tym znaczkiem filmy, które zdaniem redakcji, a nie wszystkich użytkowników, są dobre. Na przyszłość polecam czytanie streszczeń filmów, lub wybieranie drogą ulubionego gatunku, taka moja mała uwaga do co niektórych krytyków :)

ocenił(a) film na 4
dottie

"czytanie streszczeń filmów"
czy streszczenie da mi wiedzę na temat tego czy film jest godny uwagi, czy nie?

"wybieranie drogą ulubionego gatunku"
Rada stulecia.
Lubię właściwie wszystkie gatunki. Według mnie w każdym gatunku są filmy bardzo dobre.

Masz jeszcze jakieś rady, Wuju?

ocenił(a) film na 9
southmilpitas

Ja mam kilka:

- dzieciaki na forum

- reszta forumowuicz ich zjada i krzyczy

- filmowi (każdemu) należy dać szansę

- najlepiej ogląda się w kinie

- z piratów tylko DVDrip lub BRrip

- Holmes' a i jego historii nie można zepsuć

- jedzenie w kinie powinno podlegać karze grzywny lub prac społecznych

- Downey Jr. to kozak

- czytanie stresczeń filmów, a potem komentowanie: to jest temat dla społecznych ciućmajtków i umysłowych obiboków.

Pozdrawiam Filmweb, jego forumowiczów i tych, którzy dali wiecej niż 7/10 ;)

ocenił(a) film na 4
staszpio

a jak się ma Twoja wypowiedź do znaczka "filmweb poleca"?

Każdy film to musi być jakaś historia (jakaś to znaczy ciekawa, po prostu pomysł na "to coś" co ma mieć film) a ten film tego nie ma.
Papka filmopodobna i tyle; w temacie kina przygodowego jest kilka innych ciekawszych propozycji, dlatego uważam, że ocena 7 (i więcej) to za dużo dla Sherlocka.
7 to ocena dla filmu dobrego.Uznaję, że dla takiego, który mnie zainteresował, miał coś ciekawego do zaoferowania w swoim gatunku lub inne wrażenia artystyczne.

Tu tego nie było.
Zasłużone 4 "poniżej oczekiwań"(dodatkowo zwiększonych wspomnianym znaczkiem).

fly_in_the_jar

w ogóle zwracanie uwagi na jakie kolwiek znaczki nike, adidas, esprit, coca cola, mcdonalds, gucci, tesco, creative itd itp to jakaś porażka - jakość produktu się liczy jego cena na tle innych produktów, a znaczek to symbol tylko zwykłej obiecanki i zdobyte zaufanie konsumenta przez osoby odpowiedzialne za PR firmy :]

ocenił(a) film na 4
pa6l1

Ale przyznasz, że kupując samochód marki "Tata" spodziewasz się, że zimą mogą piszczeć plastiki, zawieszenie może szybciej się zużyć; a kupując np. Audi masz większe wymagania.
Płacisz-wymagasz.

southmilpitas

Dla Sherlocka Holmesa pasuje jedynie "Filmweb poleca-tania rozrywka". Nie czarujmy sie arcydzielo kina akcji to nie jest. Zapowiadal sie obiecujaco, rezyser mial jakis tam pomysl ale na malym ekranie film jest po prostu nudny. Sadze ze gdybym ogladal go w kinie ocena bylaby wyzsza bo zdjecia sa calkiem udane ale tak tylko 4/10

falusinski

"Sadze ze gdybym ogladal go w kinie ocena bylaby wyzsza.."

..ale oglądałem pirata, więc ocena jest niższa. Tak?
Cudowna recenzja, no cudo;)

falusinski

ja oglądałem w kinie i faktycznie ocena wyższa...

5/10

co do "filmweb poleca tania rozrywka" to nawet dodałbym "kiepska".