PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

jak dla mnie film jest naprawdę dobry i godny polecenia... na pewno pokuszę się żeby obejrzeć go jeszcze jeden raz:) z taka precyzją i za pomocą tak drobnych szczegółów dochodził do sedna sprawy... ode mnie ten film ma 8,5

zloty369

Polecam. Ja widziałam SH dwa razy i za drugim razem też bardzo fajnie się oglądało. Nie ma elementu zaskoczenia, ale za to można wypatrywać ulubionych scenek;)

ocenił(a) film na 8
zloty369

Przyjemnie się ogląda, wywołuje uśmiech na twarzy. Nie ma specjalnie zmyślnego scenariusza, ale kilka zagadek, jak zwykle zaskakuje.
Według mnie ogromnym, a niezauważanym, atrybutem tego filmu jest świetnie dobrana muzyka, totalnie nakręca atmosferę.
Z oryginalnym Sherlockiem może niewiele ma wspólnego, ale jako widowiskowy, film z pewnością spełnia swe zadanie.
W kategorii filmów przygodowych ode mnie 8\10.

Nula

Masz rację, muzykę do Holmesa rzadko kto chwali (choć przecież jest nominacja do Oscara!). Ja akurat zawsze zwracam baczną uwagę na soundtrack, i podczas seansu stwierdziłam, że ten Holmesowy jest bardzo ciekawy i świetnie brzmi. Trochę znajomo.. no i na napisach końcowych patrzę: Hans Zimmer. No tak! Nic dziwnego, że brzmi znajomo - to mój ulubiony kompozytor filmowy, kocham jego ścieżki do "Gladiatora" i "Helikoptera w ogniu":) Mam nadzieję, że dostanie Oscara za SH.