Jest dobra,ale zdecydowanie to miejsce powinien zająć Król Lew bo bije na głowę Shreka.
Wiesz, niektóre rzeczy odchodzą w zapomnienie, bo są stare i przyjmują się nowe, które są "lepsze", które lepiej docierają do ludzi.
(oczywiście Król Lew nie odejdzie na zawsze, ale będzie zapominany...)
Shrek w porównaniu do Króla Lwa to kicha,Król Lew nigdy nie zostanie zapomniany.
Ta, osobiście też uwielbiam Króla Lwa, ale patrzę obiektywnie... Wychodzą coraz to nowsze części shreka, więc on na pewno jeszcze zostanie dłuugi czas na ekranie.
Shrek to trochę inna bajka, a niżeli Król Lew. Umówmy się, że każdy film dla dzieci ma także coś co może zaciekawić dorosłego z tym, że W Shreku jest tego o niebo więcej, a niżeli W Króli Lwie. Oba filmy moim zdaniem są rewelacyjne, choć Królowi dałem 10 bo to jeden z dwóch filmów na których płakałem:P
Wiesz, osobiście uwielbiam Króla Lwa, ale jakiekolwiek porównywanie go ze Shrekiem jest śmieszne. I nie chodzi tu o poziom czy dowcip itd, ale o to, że są to wogóle dwie różne rzeczy. Łączy je jedynie to, że są animowane i są w nich gadające zwierzęta;}
krol Lew jest wieczny, ale Shrek jest z zupełnie innej bajki. trudno porównywać filmy, które tak się od siebie różnią. Myślę, że Shrek zasługuje na swoje miejsce w rankingu, a o królu lwie i scenach na których wszyscy płakaliśmy i tak nikt nie zapomni. :)
Król Lew > Shrek to zdecydowanie. Shrek moim zdaniem 90-100 miejsce a krol lew powinien byc w top50.
Shrek to bardzo dobra bajka, ale Król Lew jest legendą którą Shrek nie będzie w stanie raczej dogonić.
w 100% zgadzam się, pierwsza część była spoko ale nie powinna znajdować się na tak wysokim miejscu. a poza tym 2 i 3 część były tak kiczowate i robione na siłę, że żal patrzeć.
Jak możecie pisać, że nie powinna znajdować się na tak wysokim miejscu? Ta bajka dokonała przełomu. Dopiero od niej tak naprawdę zaczęto produkować komercyjne animacje bardziej dla dorosłych niż dla dzieci, które jednak pozostały bajkami dzięki czemu najmłodsi też je pokochali. Jak dla mnie obok Króla Lwa Shrek w pełni zasłużył na TOP 100.