PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9509}

Shrek

2001
7,8 846 tys. ocen
7,8 10 1 845725
7,6 62 krytyków
Shrek
powrót do forum filmu Shrek

Ja nie wiem co ci ludzię widzą że jest na pierwszym miejscy według mnie to nie powinno sie nazywać filmem tylko Badziewną Bajką popsrostu bez sensu najlepszy na świcie jest Chris Tucker i Godziny Szczytu wszystkie części !!

użytkownik usunięty
emil_komentator

Ej Ty co lubisz te swoje "godziny szczytu"nie wiem czy masz na tyle rozwiniety mozg zeby zakapowac ze film to cos co zostalo nakrecone ...to ogole pojecie... i nie jest ono zwiazane w zaden sposob z trescia....a bajka to gatunek filmu..tak samo jak np.horror ,thriller,dramat etc.
Wiec jesli jestes choc troche wnikliwy/wa to zdazysz zauwazyc ze Shrek jest filmem...z gatunku animowanych..
Jak widac masz znikoma wiedze na temat podstawowych zagadnien zwiazanych z filmem.. nie mowiac juz o tym ze podstawowe pojecie jakim jest"film" jest dla Ciebie nieznane..
Po cholere wiec bawisz sie w krytyka filmowego..skoro nawet nie wiesz co to jest film....ludzie sa dziwni i malo ambitni:)

Uwierz mi ja mam na tyle rozwinięty mózg, żeby zakapować o wiele więcej niż Shrek i nadal uważam że film nie jest za specjalnie wysokich lotów. Zresztą jakiego krytyka filmowego???!!!! To już nawet nie mozna na tym portalu swojego zdania wyrazić, bo odrazu wszyscy zaraz kogoś zaczną objerzdżać?!
No troche tolerancji i kultury osobistej...
I te twoje osądy typu "nie wiesz co to jest film" są wyjątkowo żałosne i na bardzo niskim poziomie. Gdyby nie wiedział co to jest film to by nigdy nie trafił na ten portal...
Mimo wszystko pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
kyanka

tak... to najbardziej lubie - udajacych madrych i ambitnych ludzikow, ktorzy uwazaja, ze cos bez szeregu metafor i pouczen jest nie na ich poziomie, a jednak nie tylko nie rozumieja wypawiadajacego sie czlowieka, ale tez robia bledy ortograficzne i jezykowe (nie wspominajac juz o interpunkcyjnych, ktorych jest cala masa). nie mam nic do majacych klopoty z ortografia, ale zanim zaczniesz mowic o wielkim poziomie swojego mozgu zastanow sie jak moga to odbierac inni, ktorzy widza piekne bledy typu: objerzdzac. nie oceniaj poziomu innych, bo widac ze masz klopoty z realna ocena swojego poziomu.

monika_

Tak tak przyznaje się, że popełniłam ten niewybaczalny błąd ortograficzny. Drobny przypadek przy pracy. A ty jeśli nie masz lepszych argumentów na to aby mnie osądzać, że jestem taką "udajaca madra i ambitna osobą", to najlepiej wogóle tego nie rób. A co do twojej ostatniej wypowiedzi, że niby kogoś oceniam. Może mogłabyś przeczytać jeszcze raz moją wypowiedź i zastanowić sie czy osądzałam tu kogoś? Bo jeden raz Ci chyba nie wystarczył....
Jak to mówią: "Obróć siedem razy język w ustach za nim coś powiesz"

kyanka

1) jeśli wg. ciebie bajka jest gównem to jej najzwyklej w świecie nie rozumiesz, bo nie ma rzeczy bez sensu, a są rzeczy, których po prostu nie rozumiemy 2) jak każdy miałby taką opinię o tej produkcji to nie byłaby to najlepiej oglądana/najpopularniejsza bajka w Europie o ile się nie mylę 3) wychodzi na to, że jesteś czarną owcą w stadzie

ocenił(a) film na 9
kyanka

do Moniczki: wydaje mi się, że monika :) nie miała na myśli Ciebie tylko tego, który wypowiadała sie na temat znajomości gatunków filmu. Czytajcie uważniej, bo tworzycie durne konflikty. A po za tym o gustach się przecież nie dyskutuje :)

ewelka_87

Nie słodziutka ;] to było do mnie sam wzrot "objerzdżać" przynajmiej był do mnie skierowany...;]
Pozdrowionka

kyanka

No chyba że rzeczywiście czegoś tu nie zrozumiałam, jeśli tak to bardzo przepraszam:] (jedank nie sądze)

kyanka

napisałem do niej, owszem i dobra, już dajcie spokój z tym Shrekiem, a co do gustów to chciałem o nich wspomnieć, ale wydaje mi się, że ten portal jest przeznaczony m.in. do dyskutowania o swoich gustach;)

kyanka

"gówno", "badziewna bajka" - to nie jest wyrażenie swojego zdania, tylko arogancka próba zwrócenia na siebie uwagę. I zwraca, choć w negatywny sposób.

emil_komentator

Nie napisałeś dlaczego uważasz że ta bajka to g... to tak jakbyś miał uprzedzenia do Żydów czy Murzynów i nie potrafił powiedzieć dlaczego uważasz ich za kogoś gorszego. Taks amo masz uprzedzenia do bajek i nie nawet swojego zdania nie potrafisz uzasadnić. Myślę, ze jakbyś podał jakieś słuszne argumenty to sporo osób by się aż tak mocno nie oburzyło. Opinia bez podania powodów dlaczego tak się sądzi jest pusta.

sylwunia_77

mogłaś przeoczyć kilka faktów, ale to jednak Moniczka, a nie ja twierdzi, że bajka to kupa na miękko;)

użytkownik usunięty
emil_komentator

Gówno jest dobre - milony much nie mogą się mylić.