PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9509}

Shrek

2001
7,8 846 tys. ocen
7,8 10 1 845725
7,6 62 krytyków
Shrek
powrót do forum filmu Shrek

osobiscie uwazam ze film ten nie powinien sie nazywac tak samo jak postac tego zielona ogra. shrek jest postacia malo smieszna, nie wzbudzajac sympatii u dzieci, niegrzeczny (a jest to film takze adresowany do najmlodszej widowni) no i polski dubing jest nie do zniesienia. dla mnie rola pierwszoplanowa jest osiol. to dzieki niemu film jest tak dobrze odbierany a nie za zaslugi tworocow wzgledem tego glupiego ogra. nie mowie zeby zmieniac scenariusz bo jest on interesujacy tylko chodzi mi o to ze film ten powinien miec inny tytul np: piersza czesc "uwolnic fione", druga "ksiaze z bajki i jego banda" itp.

ocenił(a) film na 6
Barthez_2

Część 3 - Lech Drugi Prezydent i jego banda
Część 4 - Joł joł madafaka zajumali mi składaka
Część 5 - Zagrożenia dla plantacji jamochłonów w regionie miasta Vsikaupunki
Częśc 6 - Zakupić rozum
Część 7 - Sprzedać Neostradę
Część 8 - Zacząć myśleć
Część 9 - Uwolnić mózg
Część 10 - Przybysz z wczesnej podstawówki
Część 11 - Przybysz z wczesnej podstawówki: Dziecko Neostrady
Część 12 - Ludzka głupota

Co, podobają się? Nie rozumiem jak można nierozumieć :) morału tego filmu. Że można być dobrym, kochać itd. nawet jak jest się obślizgłym potworem na widok którego Jontki uciekają. To tak naprawdę bajka z morałem(-ami?). Mam nadzieję że w czwartej klasie podstawówki uczą już dzieci co to jest morał. Wtedy jest szansa, że mój poprzednik wyciągnie jakieś wnioski...

ocenił(a) film na 8
Flisio

nie neguje sensu tresci filmu tyklo zastanawiam sie czy jest wskazane wypychac postac shreka na plan tytulowy?

jestem dopiero w trzeciec klasie wiec nie przerabialem tematu "moral w bajce" wiec wybacz prosze ze moj post jest dla ciebie infantylny...

ocenił(a) film na 10
Barthez_2

musze przyznac, ze po czesci sie z Toba zgadzam jesli chodzi o tytul, ale mysle, ze skoro tytul brzmi "Shrek" to jest to po to, zeby zwrocic na niego szczegolna uwage. Osiol tego nie potrzebuje, bo (jak zam zreszta zauwazyles) i tak jest postacia najbardziej lubiana
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Flisio

Flisio, pięknie to ująłeś (: Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
Barthez_2

Skoro najbardziej pierwszoplanową postacią jest osioł, to może zaproponujmy polską wersję tytułu: "Osioł" ?
he he, pozdrowienia