PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9509}

Shrek

2001
7,8 846 tys. ocen
7,8 10 1 845725
7,6 62 krytyków
Shrek
powrót do forum filmu Shrek

18 września za 10 zł http://www.dodatkidogazet.pl/film/rid,6711,dd,shrek.html Ciekwe czy będzie to wydanie sklepowe z dodatkami i w doskonałej jakości obrazu. Inaczej nie kupuję.

ocenił(a) film na 9
makintosz

Nie tylko z Vivą, ale i z "Przekrojem", "Moim dzieckiem" i chyba "Przyjaciółką" - wszystko po 9,95 zł. Dla mnie najbardziej strawne było z Przekrojem ;)
Wydanie świetne - DVD9, język polski (rola życia Stuhra ;), angielski aktorzy + komentarze twórców, węgierki i hebrajski, napisów jeszcze więcej. To jest PEŁNE WYDANIE SKLEPOWE - bardzo dużo dodatków (o animacji, tworzeniu całości, wywiady, użyta technika, obsada + dodatki komputerowe - karaoke i gry. Za tą cenę nic tylko kupować. Szkoda że wydawca nie wyciągnął lekcji z ilości zwrotów - pierwszy tom jak w przypadku kolekcji Sci-fi i wojennej ~10 zł, reszta ~30 zł. Nie wiem jak pozostałych miastach, ale z tego co u mnie rozmawiałem z kioskarzami i pracownikami saloników multimedialnych sprzedają się pojedyncze egzemplarze sci-fi i wojennej, 90% idzie do zwrotów przy cenie ~30 zł za tom, "Helikopter w ogniu" za to przy cenie ~10 zł rozszedł się w ~godzinę rano!. Szkoda, bo z wojennej przy znośnej cenie (do 15 zł) kupiłbym większość, jeśli nie prawie wszystkie tytuły. No cóż - liczę na reedycję w bardziej znośnej cenie - w końcu wydawca tłocząc powiedzmy 100.000 na każdy tytuł jeśli dostanie ~60-70.000 zwrotów coś będzie musiał z tym zrobić, no chyba że dojdzie do wniosku że "nie można psuć rynku" i całość pójdzie na przemiał. To by było na tyle jeśli chodzi o to, czy rozmiar, tfu cena, nie ma znaczenia :>

ocenił(a) film na 8
Herr_Doktor

Słucham? Dalsze części będą po 30 zł? Chyba żartujesz... Nie kupuję. Poczekam, aż w księgarni czy w kiosku przecenią. Tak drogo. No nie.

ocenił(a) film na 9
Kinomaniaczka_

Piszę jak najbardziej poważnie - potwierdzone przez wydawcę 29,87 - http://www.kolekcjafilmowa.pl/animacje/prenumerata.html
(proszę spojrzeć na czarny tekst na dole strony - cena identyczna jak kolekcji wojennej i sci-fi z tego wydawnictwa). Całość kolekcji animacji pod adresem: http://www.kolekcjafilmowa.pl/animacje/
Najśmieszniejsze jest to, że Imperial zanim ruszyła ta seria - jeszcze w sierpniu przecenił wszystkie tytuły w normalnym wydaniu sklepowym na 39,99 zł. Ja też w tej cenie nie kupię nic poza pierwszym tomem - niech idą do zwrotów jeśli wydawca nie wyciąga wniosków (Imperial zresztą jest "dziwny" - z całych 6 części "Star Wars" brakuje mi tylko pierwszych dwu - szukałem po Empiku, MM itp. i sprzedawcy mówili, że ludzie co trochę pytają, chcieli przez ostatnie 2-3 lata kilka razy zamówić ...ale nakład się wyczerpał a wydawca nie jest zainteresowany sprzedażą po tym jak duża ilość SW III była na wyprzedażach w wielu sklepach (sam tak ją kupiłem). Na Allegro najsłabsze SW I i II osiągają przez to irracjonalne ceny. Dziwna postawa jak dla mnie. Ponadto jeśli coś wydaje "Imperial" to od razu wiadomo że nie będzie tanie, nie trafi do gazet itp. Wydawca chce się kreować na "ekskluzywnego" - czy jest to opłacalne podejście - nie wiem. Z kilkuset filmów jakie zdążyłem do tej pory uzbierać w domu (90% to są wydania "gazetowe") wydanych przez Imperial mam tylko "Gwiezdne Wojny" (dla nich zrobiłem wyjątek bez względu na cenę) oraz kupiony trochę przypadkiem na wyprzedaży "Seabiscuit". Nie wiem czy lepiej NIE sprzedać czegoś drogo, czy sprzedać dużo, acz wyraźnie taniej.

ocenił(a) film na 10
Herr_Doktor

Skoro dalsze filmy mają być drogie to dlaczego piszesz, że wszystko ma być po 9,95?

ocenił(a) film na 10
barszym53

Bo to jest informacja dla ludzi potrafiących czytać ze zrozumieniem. A zawsze zastanawiałem się dlaczego tyle ostatnio tych testów na czytanie ze zrozumieniem - w gimnazjum i liceum :)

Sub_Zero

Kupiłem tego Shreczka. Istotnie świetne wydanie.
Co prawda mam wszystkie 3 części na DVD, ale skopcone z wypożyczalni na płyty DVD 9 :( Fajnie jest mieć oryginalne wydanie ulubionego filmu na półeczce. Chciałbym jeszcze chapsnąć 2 i 3, ale w Tele Tygodniu będzie pełniuśkie wydanie Grubego i chudszego za 13 złota. Mam dylemat.

ocenił(a) film na 8
barszym53

Jemu chodziło o wszystkie Shreki 1- zarówno w Vivie, Przekroju i Przyjaciółce. Reszta filmów ("Madagaskar" i inne będą droższe").