Wiecie, shrek zdobyl u mnie bardzo duze powazanie, bo jest inny niz wszystkie bajki. dodanie humoru i polaczenia starodawnych basni wprost swietne =D Szczegolnie w polskim dubbingu osiol :) Wydaje mi sie ze trzecia czesc byla juz nadto naciagnieta, druga byla dobra. Jedna z lepszych bajek animowanych :) nie trzeba polecac, bo napewno kazdy ogladal ^_^
Mi się również najbardziej podobała pierwsza część. Druga i trzecia też są fajne, ale według mnie czegoś jakby wnich brakuje...
Zgadzam się... jedynka najlepsza.
Zauważyłam zresztą, że zazwyczaj jest tak, że pierwsze częsci filmów są najlepsze. (ale nie we wszystkich przypadkach tak jest).
A mi najbardziej podobała się "dwójka". Moim zdaniem był tam najlepszy, najbardziej złożony i najbardziej zaskakujący scenariusz ze wszystkich części. Poza tym było w niej pełno dynamicznej akcji i barwna galeria nowych, ciekawych postaci.
Tak, zdecydowanie najlepsza jest 1, bo przede wszystkim jest filmem artystycznym, niosącym przesłanie, a 2 i 3 są typowo komercyjne.
Tak zgadzam sie..jedynka jest zdecydowanie najlepsza częścia chociaż 2 tez bardzo mi sie podobała ;D
ziomek pomóż mi w zwiastunie na tvn jaka jest ta pierwsza piosenka taka wolna taka fajna bez słów
Pliss pomóż mi szukam tej piosenki i za Chiny ludowe nie mogę znalezć
Dzięki z góry pozdrawiam!
Jedynka jest genialna, oglądałem wiele razy i chętnie do niego powracam. Film bardziej zachwyca dorosłych niż dzieci. Oczywiście pomijam osoby z niskim IQ, którzy nie zrozumieli humoru i podtekstów w filmie, a śmiali się gdy dzieci 5 letnie się śmiały (np. jak któryś bohater upadł, itd.)
Nie będę orginalna.Oglądałam wszystkie części i jedynka jest najlepsza podobnie jak w Epoce lodowcowej Wydaje mi się, że teraz kolej na jakąś nowość, bo co za dużo to niezdrowo.
1-Super,2-Może być,3-Beznadzieja i chała
A tak po za tym w 3 próbowali nadrobić niby luzackimi tekstami
Szczerze mówiąc wg mnie najlepsza była dwójka. Jedynka- czy ja wiem może za dużo razy oglądałam, ale wydaje mi sie zbyt ckliwa i teksty wszystkie takie wyświechtane. Nie będę się kłócić, że to shrek I był protoplastą wszystkich innych tego typu bajeczek (lepszych i gorszych), ale trzeba przyznać, że swą popularność w polsce zawdzięcza polskiemu dubbingowi i tekstom, które często różniły sie od oryginału (i bardzo dobrze) dopasowując je do naszych realiów. Shrek II jest po prostu lepszy, i to pod każdym względem: fabuła, tekst itp., itd. Jeśli chodzi o trójke to szkoda moich wklepywanych słów. Nie wiem czy autorom zabrakło inwencji czy coś jeszcze gorszego, ale film jest po prostu żałosny. Jeśli ktos oglądał to wie co mam na myśli, a jesli nie to nie polecam, chyba,że jest dzieckiem poniżej lat 6.